Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
22 Mar 2013, 11:08
Po przeskanowaniu combo fixem nakazano wkleić tu link.może to coś pomoże bo mam wrażenie,że komputer żyje własnym życiem i żaden antywir nie pomaga.a jak nie pomoże to zrobimy format
http://www.wklej.eu/index.php?id=96f1c6921ektoś wie co dalej?bo jak dla mnie to równie dobrze może być po chińsku
23 Mar 2013, 00:00
Przeczytałam,co nie zmienia faktu,że Combo fix nie wziął się u mnie z powietrza .Został mi polecony na forum,być może przypadkowym bo obecne forum odkryłam przy instalacji combo.Dla laika takiego jak ja jasne było wklejenie tego co zrobił combo i podanie tego na forum ( ComboFix generuje na zakończenie log, który zawiera dużą ilość informacji. Informacje te mogą zostać użyte przez doświadczonego pomocnika na forum, by zdiagnozować oraz usunąć infekcje, które nie zostały automatycznie zlikwidowane przez program.3.Niedoświadczeni użytkownicy mogą rozwiać swoje wątpliwości na forum w dziale Bezpieczeństwo. Logi można wkleić w serwisie
www.wklej.eu i w dziale Bezpieczeństwo podać tylko link.)te informacje wyświetlają się przy instalowaniu.
Chcąc rozwiązać problem komputera i uniknąć formatu postąpiłam zgodnie ze wskazówkami tyle,że z innego forum.
23 Mar 2013, 11:58
No to wciąż robisz podstawowy błąd - jeśli na innym forum zajęli się Twoim problemem, nie powinnaś iść z tym samym problemem gdzie indziej - chociażby dlatego, że instrukcje mogą się różnić w zależności od doświadczenia i sposobów weryfikacji stanu komputera.
23 Mar 2013, 16:49
Inaczej: nie wiem co za idiota poleca Ci ComboFix na innym forum, ale tutaj są inne zasady. Już nie wspomnę o tym, że w tym logu żadnych śladów infekcji nie ma, więc polecono Ci go zastosować całkowicie bezzasadnie. Podałem wcześniej co masz zrobić, czyli wykonać logi z innych narzędzi, które nie ingerują w system jak ComboFix i podają więcej informacji niż on.
Nikt tu nie chce Cię karcić za to, że go użyłaś. Ktoś Ci go polecił (oczywiście niesłusznie), użyłaś go i podajesz log, ok. Tyle, że jest on niewystarczający...
29 Mar 2013, 13:26
Inaczej: nie wiem co za idiota poleca Ci ComboFix na innym forum, ale tutaj są inne zasady. Już nie wspomnę o tym, że w tym logu żadnych śladów infekcji nie ma, więc polecono Ci go zastosować całkowicie bezzasadnie. Podałem wcześniej co masz zrobić, czyli wykonać logi z innych narzędzi, które nie ingerują w system jak ComboFix i podają więcej informacji niż on.
Pozwolę sobie jeszcze dodać tylko: