Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Wolna Praca Systemu

18 Paź 2008, 15:11

Strasznie mi przymula System Windows:( Mam AMD Athlon 64 X2 Dual, Core Procesor 4200+,2,21Ghz 1gb ram i Geforce 8600gt 256.
Urzywam AntyVirusa ESET Smart Security i do tego Ad-Aware oraz Xp-AntiSpy. od pewnego czasu komputer mi zaczoł przymulać zauwarzyłem,że gdy włanczam system i ładuje się ta ikonka WindowsXP Profesional zaczyna od powolnego ukazywania się potem robi sie jaśniejsza i coraz jaśniejsza i wtedy ta ikonka jest cała biała i normalnie sie ładuje. Loga z ComoboFix i Hijack podawałem już jest ok przeskanowałem całego kompa usunołem dwa Trojany co jeszcze moge zrobić by system normlanie pracował? Może usunąc dodatek service pack 1 i2 i wgrać samą trójkę doradzicie coś?

Re: Wolna Praca Systemu

18 Paź 2008, 19:46

Ja ci poradzę, abys przeskanował komputer, a ściślej mówiąc rejestr, programem CCleaner. Wykonaj także defragmentacje dysku(ów). Jeżeli jestem w miarę obeznany to będziesz wiedział które elementy startowe musisz odznaczyć [Start - Uruchom - msconfig - zakładka Uruchamianie - odznaczasz, zastosujesz, resetujesz komputer].

19 Paź 2008, 19:18

Pousuwaj zbędne programy z autorun'a i wyczyść kompa CCleaner'em ;)

19 Paź 2008, 19:27

tu go masz ->> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... leaner.php

20 Paź 2008, 15:36

usuń zbędne programy zdefragmentuj dysk przeczyść odkurzaczem i CCleanerem

20 Paź 2008, 16:57

Zainstaluj najnowsze stery od karty graficznej miałem podobny problem ale na Viście start/zamykanie systemu strasznie muliło.

21 Paź 2008, 09:38

Wielkie dzieki za pomoc:)
Wyślij odpowiedź