Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
22 Paź 2008, 17:46
posiadam łącze szerokopasmowe WiFi czyli radiówke 1Mbit/256kbit
max sciąganie np programu mam na poziomie 70KB czyli letko ponad 512kbit łącza posiadam NOD32 i OUTPOST FIREWALL PRO
WIN XP SP3 oryginała
admin sieci mówi ze na histori mam 125KB a u mnie tylko 70 max co może być przyczyną wirusy skanowałem bitdefender nic nie wykrył planuje kaspersky online i mks zrobić jeszcze
22 Paź 2008, 17:52
A na wszystkich plikach masz taką prędkość pobierania??? Pobierasz jakimś programem czy przez przeglądarkę??? Może to wina serwera z którego pobierasz.
24 Paź 2008, 22:46
http://www.speedtest.netpopróbuj kilka serwerów
Pomijając fakt że radiówki są pod tym względem perfidne. Poza tym zawsze możesz mieć jakiegoś syfa co Ci pasmo zajmuje mimo zabezpieczeń.
24 Paź 2008, 23:45
Może jednak jakiś syf siedzi w systemie.
Wrzuć log z
HijackThis i
ComboFix na Wklej.eu.
25 Paź 2008, 11:34
A jak można sprawdzić czy ktoś nie piraci mi w systemie?
25 Paź 2008, 12:31
easyrider napisał(a):A jak można sprawdzić czy ktoś nie piraci mi w systemie?
Dobry antywirus,dobra zapora,ciężko jest wykryć hakera który ci się tylko włamie w komputer i tyle , co innego jak wykryjesz hasła pozmieniane, czy np jakieś pliki po usuwane itp.
25 Paź 2008, 14:52
WIN XP SP3 oryginała
respect.
Ja niedawno też niedawno zauważyłem spadek formy mojego neta. Zainstalował i pobrał mi się sam jakiś anty spyware który zachowywał się jak FireWire i spamował mnie okazało się, że to wirus pomógł mi huber2t i komputer śmiga jak nigdy
daj logi