Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
09 Gru 2014, 10:51
Zamierzam zakupić licencję na rok jednego z trzech antywirusów:
Norton,
G-Data,
Kaspersky. Który z nich polecicie ? Wiem, że z płatnych są to 3 najlepsze ale który lepiej wybrać i który z nich lepiej się sprawdza na waszych komputerach/laptopach ? Program chce kupić od razu na 2 stanowiska: 1 komputer i 1 laptop ale nie chce zagłębiać się w rankingi ponieważ wiem ile jest w nich prawdy, wole sprawdzone opinie
09 Gru 2014, 10:56
Dobrze byłoby, abyś podał konfig komputera i laptopa, bo te antywirusy różnią się także "zasobożernością".
09 Gru 2014, 11:33
Doświadczenie z kilku ostatnich lat pokazują mi, że Norton sprawdza się najlepiej. Obecnie warto też zwrócić uwagę na to ile kosztuje licencja i na ilu stanowiskach można ją zainstalować.
Przykładowo:
Norton Security kosztuje obecnie 189,00 zł (w promocji). W tej cenie dostajesz 1 rok ochrony do 5 urządzeń.
Kaspersky Internet Security - multi-device wyceniono na 169 zł ale tylko na 2 stanowiska. (
https://www.vebo.pl/oprogramowanie/prog ... tywirusowe)
Jeżeli masz więcej niż 2 urządzenia to oczywiście bardziej opłaca się Nortona. Możesz go zainstalować nawet na 5 komputerach.
13 Gru 2014, 11:31
Również polecam Nortona. Miałam go na samym początku, sprawdzał się całkiem dobrze. Potem dla odmiany sprawdziłam Kasperksy'ego- program zachowuje się momentami dość nieprzewidywalnie, poza tym darmowe programy (typu avast) wykrywały czasem to, czego on nie potrafił.
05 Sty 2015, 00:06
Zazwyczaj używam Avast, ale zastanawiam się czy użyć czegoś lepszego? Jak myślicie? Czy w ogóle mi potrzeba lepszej ochrony niż daje avast? Czasem nad tym myślę bo kilkukrotnie dobijały się do mnie jakieś wirusy ale avast sobie z nimi radził i ostrzegał mnie.
08 Lut 2015, 14:23
Od lat używam Kasperksy'ego i smiało moge go polecic. Przez avasta pewne wiry przechodzą bez problemu. Stanowczo odradzam.
16 Lut 2015, 16:50
ZacnyWacław napisał(a):Doświadczenie z kilku ostatnich lat pokazują mi, że Norton sprawdza się najlepiej. Obecnie warto też zwrócić uwagę na to ile kosztuje licencja i na ilu stanowiskach można ją zainstalować.
Przykładowo:
Norton Security kosztuje obecnie 189,00 zł (w promocji). W tej cenie dostajesz 1 rok ochrony do 5 urządzeń.
Kaspersky Internet Security - multi-device wyceniono na 169 zł ale tylko na 2 stanowiska. (
https://www.vebo.pl/oprogramowanie/prog ... tywirusowe)
Jeżeli masz więcej niż 2 urządzenia to oczywiście bardziej opłaca się Nortona. Możesz go zainstalować nawet na 5 komputerach.
Ptwierdzam. Ja kupiłem Norton Security w promocji i jestem zadowolony.
Od lat używałem Norton Internet Security i jestem zadowlony. Kiedyś, kiedyś, kiedys używałem Aviry, ale niestety zamulała pobieranie plików.