Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

wycena kompa. Ile dostane za niego ?

04 Lis 2008, 23:01

Srry że tak odrazu pytanie...

Witam,postanowiłem ostatnio że kupie coś nowego i mniejszego....Wybrałem laptopa...
Ale musze Pc sprzedać.i nie wiem ile za niego kasy wziąć.
Parametry:
KArta Graficzna : GeoForce 6150 Se
Dysk twardy : Maxtor 40 Gb
Płyta Główna s.Am2 GIGABYTE Ga-M61P-S3 Geforce 6100 (pcx/dzw/vga/glan/sata/raid/ddr2) rev.1.0

DDR2 GOODRAM 1024mb PC667 DUAL 2X512

PROCESOR: AMD ATHLON 64 X2 3800+ SOCAM2 65W BOX

FOTY:
Image
Image

Z góry dziękuje....Pozdrawiam

Re: wycena kompa. Ile dostane za niego ?

04 Lis 2008, 23:31

A gdzie to będziesz sprzedawał. Ceny ciągle idą w dół zwłaszcza rzeczy używanych. Według mnie możesz na allegro g wystawić ale nie licz na dużo. Możesz ustawić cenę kup teraz na myślę 450-500zł, ale żeby ktoś to w ogóle kupił to musisz ustawić minimalną na około 250-300 zł gdyż dzisiaj nowy komp o podobnych parametrach kosztuje niewiele więcej np. http://www.allegro.pl/item472645666_pow ... _asus.html dlatego nawet jak ktoś to weźmie za 250 zł to możesz się cieszyć. To jest moje zdanie ale niech wypowiedzą się inni. Jeśli chcesz to sprzedać z monitorem i całą zawartością (klawiatura, mysz, głośniki, system operacyjny windows itp.) to masz dodatkowe atuty komputera i możesz więcej żądać. Najlepiej napisz do jakiegoś serwisu lub skupu komputerwów maila z zapytaniem czy byliby zainteresowani i ile możesz otrzymać za swój komputer oni ci odpowiedzą precyzyjnie. Ja tak pisałem kiedy sprzedawałem mój drugi komputer i zaśpiewali mi 150 zł i około tyle się spodziewałem.
Wyślij odpowiedź