Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Wykryto RIGHT MEDIA

17 Paź 2011, 19:16

komunikat pokazuje sie przy instalacji adobe, ponadto dzis przeskanowałem ponownie Malwarebytes i znalazł cos takiego
http://www.wklej.eu/index.php?id=1e636ccc39

17 Paź 2011, 19:21

Usuń ten plik, a następnie opróżnij kwarantannę Malwarebytes. Ponadto wejdź do C -> Program Files -> Common Files -> i usuń cały folder (wraz z zawartością) Spigot. Co do Adobe -> http://ubisoft-pl.custhelp.com/app/answ ... %E4%99-dep.

17 Paź 2011, 19:48

próbowałem według instrukcji i w dalszym ciągu nie mogę zainstalować adobe

17 Paź 2011, 19:49

Nadal taki sam komunikat?

17 Paź 2011, 19:50

tak

18 Paź 2011, 18:21

Dodaj do pliku boot.ini:
/noexecute=alwaysoff

18 Paź 2011, 18:34

tylko jak to zrobic :?:

18 Paź 2011, 18:40

wpisałem to tam Mój komputer, a następnie polecenie Właściwości.
Na karcie Zaawansowane przycisk Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie.W obszarze Uruchamianie systemu kliknij przycisk Edytuj notatnik boot.ini:

18 Paź 2011, 18:43

no i chyba nabroiłem po ponownym uruchomieniu kompa czarny ekran z zapytanie jaki uruchomić system windows xp czy alwaysoff

18 Paź 2011, 18:45

w dalszym ciagu nie moge zainstalowac adobe

18 Paź 2011, 19:10

To musiałeś coś źle wpisać. Podaj obecną zawartość Twojego pliku boot.ini

18 Paź 2011, 19:15

usunąłem ten wpis bo po kazdym uruchomieniu kompa czarny ekran z zapytanie jaki uruchomić system windows xp czy alwaysoff
http://www.wklej.eu/index.php?id=3cbdebe2dd.
zniknął mi program soundmax

18 Paź 2011, 19:25

Zmodyfikuj go do takiej postaci:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /noexecute=alwaysoff

18 Paź 2011, 19:34

w dalszym ciągu nie moge zainstalowac adobe, forma komunikatu sie troche zmieniła po rozpakowaniu pliku od razu pokazuje ze jest probelm

18 Paź 2011, 20:58

Zrób mi screen tego błędu, jak możesz.
Wyślij odpowiedź