Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Wyłączanie compa

16 Lip 2006, 11:07

Witam Was jestem tu nowy.Mam problem z wyłączeniem compa.Przed naprawą naciskałem start-wyłącz komp-wyłącz i się wyłączył.Teraz mam po tych czynnościach komunikat "Teraz można bezpiecznie wyłączyć komputer".Poradzono mi przytrzymac przycisk przez 10sek.Działa.
Czy można przejść na stary system start-wyłącz-wyłacz i po wszystkim.
P.S Mam 60 lat i proszę nie bluzgać. :oops:

16 Lip 2006, 11:46

Nikt na ciebie nie bedzie bluzgac :wink:
Zostan przy tym tak jak masz teraz - po zamknieciu aplikacji i zamknieciu systemu masz komunikat
Teraz mozesz bezpiecznie wylaczyc komputer
W taki sposob powinien byc wylanczany, tak jest bezpieczniej
Nigdy nie zamykaj (wylanczaj)kompa w brutalny sposob bezposredni z przycisku.

16 Lip 2006, 11:52

Serdeczne dzięki.Przedtem było łatwiej.Ale jak teraz jest bezpieczniej to tak zostawię.Pozdrawiam. 8)

16 Lip 2006, 11:58

Moze i klatwiej bylo wczesniej ale tak jest naprawde lepiej i pamietaj przed zamykaniem systemu pozamykac najpierw wszystkie aplikacje.

pozdrawiam

16 Lip 2006, 20:50

Powodem jest starego typu zasilacz AT. Nowe ATX po wyłączeniu systemu same kompa wyłączaja.

16 Lip 2006, 23:37

"W Panelu sterowania otwórz Opcje zasilania i przejdź do karty APM. Jeśli komunikat informuje, że Twój komputer obsługuje APM, uruchom tę opcję. To sprawi, że system operacyjny będzie mógł prawidłowo wyłączyć komputer." źródło www.idg.pl. Pozdro :wink:

P.S- teraz już będzie normalnie się wyłączał bez tego komunikatu :wink:

17 Lip 2006, 00:27

Ta opcja jak jest dostepna sama się włącza. Więc wiesz...

18 Lip 2006, 17:55

Niestety "mechanik"powiedział że po wymianie płyty głównej powinna być reinstalka windy a ja się na to nie zgodziłem i mam postępować tak jak pisze polecenie"Teraz możesz bezpiecznie wyłączyć komputer".I tak robię.
Czy on ma rację? Pozdrawiam :oops:

18 Lip 2006, 20:41

Ma rację. I gość się nazywa serwisant nie mechanik.

18 Lip 2006, 21:21

Mac-masz rację zobacz jak go zaznaczyłem.Ale z niego taki serwisant jak z mojej ................. Jutro bedzie znowu.Teraz część gier/Wizardry-8.Sacred.pasjanse/mam na całym ekranie a /Diablo,Dungeon Siege,Settlers,Siege of Avalon/przesunięte w prawo. 1/4 ekranu z lewej strony czarna. I co Ty na to.Nie zakładałem nowego wątku czekam do jutra.Jeśli znasz przyczynę proszę o odpowiedz.Będzie jutro około 16.
Pozdrawiam.

18 Lip 2006, 21:42

Ustaw w opcjach gier wieksza rozdzielczość. Jak nie pomoże to klawisz windy na klawierce i na pasku zadań prawym w okienko gry i maksymalizuj. Jak nie pomoze bedziemy myslec dalej.

18 Lip 2006, 22:37

Jestem w Diablo.Przeprowasziłem test grafiki.Mam GF4mx i pisze że mogę grac.Winda i prawy klawisz na czarno tylko góra i dół/przywróć i zamknij/.Nic nie mogę zrobic z grą bo nie mam prawej strony/nie widac cześci przycisków.Zaznaczam że dołożył 512RAM,wymienił płytę główną ,zasilacz i zamontował nagrywarkę DVD.Dlaczego część gier chodzi.Czekam jak jeszcze jesteś.

19 Lip 2006, 09:55

Kochani wszystko gra.Zadzwoniłem do syna/komp to spadek/.Chodziło o oświeżanie ekranu monitora.Zamiast 60Hz to 75Hz.
Serdecznie dziękuję Wam pozdrawiam i uważam temat za zamknięty. :lol:
Wyślij odpowiedź