Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Wyposażenie stanowiska komputerowego

22 Paź 2016, 11:47

Co powinno wchodzić w skład kompletnie wyposażonego stanowiska komputerowego dla pracownika? Jaki może być koszt z tym związany? Czy ktoś już to może wcześniej przerabiał?

Re: Wyposażenie stanowiska komputerowego

27 Paź 2016, 07:29

Wyposażenie to indywidualna sprawa każdego z nas. Z mojego punktu widzenia istotną kwestią jest ergonomia. Czyli stworzenie sobie takich warunków dzięki którym wykonywana praca nawet przez 8 czy więcej godzin nie będzie stanowiła nadmiernego wysiłku dla poszczególnych partii naszego ciała.
Odsyłam jeszcze tutaj. Gdzie jak gdzie, ale w Aj, na pewno znajdziesz to czego szukasz.

26 Sty 2017, 16:14

Witam przede wszystkim biurko i wygodny fotel lub krzesło, dobre oświetlenie

14 Lut 2017, 08:13

Wygodne krzesło + biurko przy którym można wyciągnąć nogi. Mam taki zwyczaj, że lubię wyciągać nogi podczas pracy, dlatego nie lubię zabudowanych biurek.
Kolejna sprawa, to komputer, a raczej monitor. Właściwie to dwa monitory podłączone do jednego komputera. Coś takiego jak te tutaj Testuję i sprawują się bardzo dobrze :) Niesamowicie wygodne.
Ostatnio edytowany przez Metrowska, 23 Lut 2017, 09:15, edytowano w sumie 1 raz

20 Lut 2017, 04:53

Jaka branża?
Jakie zadania będzie pracownik wykonywał?
Ile czasu będzie spędzał przed komputerem?

Fotel = minimum 1300 zł (te z allegro odpadają, chyba, że chcesz pracownika wykończyć albo kupować fotel co kilka miesięcy)
Biurko = kwestia dopasowania do pomieszczenia (ciężko stwierdzić)
Sprzęt = Jakiś mini komputer bezwentylatorowy np. tutaj , który by służył latami i nie zajmował wiele miejsca na biurku.

13 Cze 2017, 11:27

Zależy jakie zadania pracownik będzie wykonywał. Może lepiej postawić na laptopy? ;) jak będziesz szukać czegoś to polecam Tronic http://tronic.com.pl/komputery/ w Gliwicach. Sprzedają laptopy i wiele innych ;) kupiłem tam mojego Lenovo i śmiga jak marzenie
Wyślij odpowiedź