Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
25 Lut 2011, 12:30
skan to rozumiem że tym HD Tune?
25 Lut 2011, 12:34
Tak, chodzi dokładnie o zakładkę Error Scan
25 Lut 2011, 12:35
jesli tak to czerwony kwadracik jest w tym samym miejscu co był
25 Lut 2011, 12:36
czyli jesli dobrze rozumiem to ten HDD nic nie dał i najlepiej by było zrobić tym MDD? czy można jeszcze raz spróbować z tym HDD? i czy trzeba nowa plyte czy z tej samej?
25 Lut 2011, 13:29
Przeskanuj jeszcze raz HDD Regeneratorem.
25 Lut 2011, 13:34
ale z tej samej płyty?
25 Lut 2011, 14:07
zrobiłam wszystko jeszcze raz, no i w skanie nadal jest ten bad sector
25 Lut 2011, 14:35
zrobiłam jeszcze raz i teraz ten kwadracik jest zielony
25 Lut 2011, 15:00
Nastąpiła jakaś zmiana w pracy komputera ? (czy jest szybciej już xD)
25 Lut 2011, 15:42
wydaje mi się że jest troszkę szybciej
25 Lut 2011, 19:08
mam następny problem:) jak chcę zapisać jakiś dokument lub chcę zmienić na pulpicie nazwę dokumentu to pokazuje mi się jego rozszerzenie i żeby coś zapisać to muszę dopisać to rozszerzenie.
25 Lut 2011, 19:13
Mój komputer
Narzędzia
Opcje folderów...
Zakładka Widok
Zafajkuj ukryj rozszerzenia znanych typów plików
Zastosuj.
25 Lut 2011, 19:20
mam jeszcze takie pytanie o czym świadczy wyłączanie się na jakąś chwilę ekranu przy rozpoczęciu drukowania (czasem wyłącza się całkowicie), jest tam najnowszy system operacyjny.
25 Lut 2011, 20:49
Start
Uruchom
msconfig
zakładka Uruchamianie
sprawdź czy masz tam proces TurboV HELP EVO od ASUSA. Jeśli masz to odznacz. Jeśli to nie zadziała to możesz w Bios`ie przestawić funkcje Brightness Mode Control z auto na user control. Jeśli to też nie pomoże to ustaw z powrotem funkcje Brightness Mode Control z powrotem na auto i przeinstaluj sterowniki do karty graficznej. Sprawdź też, czy to nie jest wcześnie włączający się tryb oszczędzania energii.