Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Yamaha DS1x Native Audio - nieczysty dźwięk

20 Sie 2012, 14:47

Witam, mam problem, otóż niedawno coś stało się z moim komputerem, przez co nie działał mi dźwięk z karty zintegrowanej, więc przestawiłem wszystko na kartę pod PCI, model jak w temacie. Problem w tym, że dźwięk ze słuchawek jest strasznie brzydki i cichy. Teraz pytanie, czy da się coś zrobić, czy istnieją jakieś programy wzmacniające/polepszające dźwięk ?

Re: Yamaha DS1x Native Audio - nieczysty dźwięk.

20 Sie 2012, 15:17

Odinstaluj sterownik uzyj tego -> http://www.drivereasy.com/ automatycznie wyszuka i zainstaluje sterownik dzwieku

20 Sie 2012, 15:36

Zrobiłem tak, uruchomiłem ponownie i System wykazał mi kartę jako nowy sprzęt bez sterowników, po czym pobrał je sam. Teraz jeszcze raz ponowny rozruch. :)

20 Sie 2012, 15:42

Dźwięk troszkę głośniejszy, ale jakość ogółem wciąż nie powala. :)

20 Sie 2012, 16:15

el_nino09 napisał(a):Dźwięk troszkę głośniejszy, ale jakość ogółem wciąż nie powala. :)

Jakiego odtwarzacza uzywasz do odtwarzania muzyki?

20 Sie 2012, 16:21

AIMP2, ale na yt jest to samo. Dźwięk mam, jakbym miał źle Equalizer poustawiany, ale tego chyba nie da się zmienić.

Odpiąłem słuchawki, podłączyłem głośniki, brzmi to trochę lepiej, ale ogółem szału wciąż nie ma. :)

20 Sie 2012, 16:40

A w ustawieniach dzwieku sprawdziles czy masz ustawiony dobrze balans oraz glosnosc na max?

20 Sie 2012, 16:49

Wszystko jest w porządku. I nie wiem, co zrobić, bo dźwięk nadal ma trochę za dużo basu i jest dość tępy.
Wyślij odpowiedź