Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
30 Sty 2013, 16:54
Czy są jakieś momenty w których Youtube buforuje filmiki? Czy dzieje się to zawsze, mimo że jesteś na innej karcie, mimo że grasz w jakąś grę?
30 Sty 2013, 17:02
Pobierasz filmik jak na pasku postępu odtwarzania filmu przesuwa się szary pasek. Jeśli włączyłeś film na jednej karcie i ładuje się a wtedy zmieniłeś na drugą to on się będzie ładował pomimo że karta z nim jest nieaktywna.
30 Sty 2013, 17:26
Czyli bez problemu mogę byle co innego robić a to i tak mi się będzie buforowało?
30 Sty 2013, 17:42
Pod warunkiem ze np włączysz i od razu zastopujesz.
30 Sty 2013, 17:47
Ok, dziękuje za odpowiedź.
31 Sty 2013, 15:18
Możesz zatrzymać buforowanie na 2 sposoby:
1) Zamknij stronę

2) PPM na okienko z filmikiem - Stop download/Zatrzymaj pobieranie (różnie się wyświetla)
Samo zatrzymanie zatrzyma odtwarzanie filmiku, ale dalej się będzie buforował.
31 Sty 2013, 17:16
Ja mam wrażenie, że ładowanie filmików jest coraz gorsze. Kiedyś było szybciej. Dodatkowo niby rozdziałka filmu jest 1080p ale to nie jest rzeczywista.. bo jakościowo jest gorzej.
31 Sty 2013, 22:18
Ja oglądam na 360p i żyję. A z buforowaniem jest różnie i odnoszę wrażenie, że zależy to też od liczby ludzi oglądających dany filmik - na takich z milionowymi wejściami to czasem na 240p się buforować nie chce
02 Lut 2013, 14:57
No dobrze, ale kogo chcecie oszukać, nie możecie porównać 360p do 1080p.
05 Lut 2013, 13:25
Różnica między 240 lub 360 a 480 jest zauważalna. dopiero przy 480p dźwięk jest w miare znośny, ale przy dobrym materiale uploadowanym, przy większych rozdzielczościach można bez problemu dosłuchać się lepszej jakości. Szkoda tylko ze tak wiele złamasów zaśmieca internet dając 1 film (kręcony telefonem 300pix) i sztucznie zwiekszajac rozdziałke, przez co drastycznie spada jakość (rozmazania). Taki film potem ląduje na samym jutubie 20 razy, bo to przerobione na 360,480,720,1080 + do tego sztuczna panorama przez dodanie czarnych pasów, albo urżnięcie poziome, byleby tylko film był prostokątny. Takie g... powinno się eliminować z netu.
Z buforowaniem to jest jakaś kicha. Pasek stanu idzie mi do końca, więc odłączam neta aby zresetować, a tu po 30 sekundach odtwarzanie się kończy.... To jak jest z tym buforowaniem? Bo mam bufor nastawiony na 500 mega, a materiałem jest piosenka, wiec max powinna zajmowac kilkanaście mega, bo nawet obraz ma statyczny (okałdka)
29 Maj 2013, 11:13
Noo to jest fakt denerwuje mnie to że sporo artystów zamiast posiadać konto swoje. Nie posiada go i do tego jeszcze jest taki problem ze dają teledysk z najgorszym jaki może być jakościowo filmik.
21 Cze 2013, 19:46
youtube buforuje automatycznie.
21 Cze 2013, 21:57
Zajebiście, ci idioci wywalili opcję "Zatrzymaj pobieranie" - im chyba ku♥wa płacą za wprowadzanie najbardziej kretyńskich pomysłów mających za zadanie jak największe utrudnienie ludziom korzystania z już wcale nie tak dobrego serwisu
03 Wrz 2013, 17:51
Możesz robić cokolwiek chcesz. YT cały czas buforuje film jak tylko klikniesz 1 raz start.
04 Wrz 2013, 23:12
Słowo "buforuje", jest wieloznaczne. Otóż, - włączam półtoragodzinny film na YouTube. Robię klik i patrzę na pasek postępu buforowania. Za dziesięć sekund jest tego centymetr. Jednak ja klikam np na pasek postępu buforowania na 67 minucie. W ciągu dwóch sekund oglądam już sceny z 67 minuty filmu. Chcę końcówkę filmu, - mam. Buforowanie na pasku postępu przeskakuje i oglądam końcówkę. W ciągu dwóch minut przepatrzę długi film.
Mam tak na pc i na laptopie.
Fakt, że mam multimedię 100Mb/s współdzielone, ale tak nie było. Nawet próbowałem z html5, ale to porażka. Silverlight wybijał flash playera. Dużo robactwa nalazło z google chrome frame. Trzeba było mocno posprzątać, zapomnieć o silverlighcie wyrzucić wszytko frame, google, toolbary i updatesy, a nawet javę.
Z najwyższej rozdzielczości zeszedłem na średnią. Wszystko adobe wysprzątałem dokładnie i macromedię. Dziwne, że nawet revo wszystkiego nie sprząta, ale poradziłem sobie. Nawet pousuwałem punkty przywracania i posprzątałem rejestr. Przeinstalowałem przeglądarkę. Pobrałem shockvawe i flasplayera. W C windows/ windows 32. macromedia/ flash/ mms.cfg dodałem zapis ProtectedMode=0. Wyłączyłem limit pobieranych plików w rejestrze. Wyłączyłem limit przepustowości. Zmienilem wartości w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/Tcpip/ServiceProvider - szesnastkowe zmieniłem na dziesiętne wartości Class=1 DnsPriority=1 HostsPriority=3 LocalPriority=2 NetbtPriority=4 Miałem wpis ProviderPath, więc było OK.
To robiłem na pc z xp. Rozprawilem sie z limitem przepustowości łącza na laptopie i tam tez dałem flash/ mms.cfg - zapis ProtectedMode=0.
Komputery połączone routerem. YouTube ustawilem na - bez html5 i na wyłączony tryb bezpieczny. Tyle. Od tej pory, czyli ponad pół roku, odtwarzam filmy YouTube i nic nie zacina, i mimo, że pasek postępu buforowania widzę, na jaki np centymetr, to mogę przeskakiwać na koniec filmu. Dziwne, że w laptopie tak samo zaskoczyło.
Acha! Nadal javy nie mam. Bo po co. Programistą nie jestem, zaś dla paru gierek i aplikacji, nie warto obciążać systemu, a jest niebagatela, zwolniło ze wszystkich settins i folderów, jakie 800MB. Flashe i plugin windows media player plug-in dynamic link library, wystarczają. Teraz korzystam z firefoxa i w nim YouTube jest super. Pc ma 7 lat, laptop 3.