Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
20 Wrz 2008, 17:57
jednym słowem jesteś w czarnej ciemnej ***** nic z nimi więcej nie zrobisz to są małe głośniki a jak się pytałem wcześniej to powiedziałeś że duże w miniaturkach to nawet niema rozbudowanego wzmacniacza
20 Wrz 2008, 20:31
Bo wszystko znajduje się w "suboferze", tam są podłączane te głośniki...... z "radiem" nic nie da rady zrobić, a trzeszczące głośniki to pewnie kwestia kijowej karty dźwiękowej, która przekazuje szumy na głośniki.....
21 Wrz 2008, 00:48
a jaką polecacie mi kartę dźwiękową??
21 Wrz 2008, 09:09
Ja do tych głośników zakupiłem sobie taką
Kartę Muzyczną i nie mam z nią żadnych problemów.... dźwięk czysty bez żadnych trzasków, pisków i szumów....
21 Wrz 2008, 11:58
jeszcze mam jedno pytanie dotyczące tych głośników:
jak pod głosić głośniki te głośniki bo 2 grają normalnie a reszta tak cicho
21 Wrz 2008, 19:35
Musisz u Siebie w opcjach karty dźwiękowej, oprogramowaniu gdzieś poszukać.
Ja u Siebie mam coś takiego:

Pozdrawiam.
22 Wrz 2008, 14:50
tylko że ja mam kartę zintegrowaną i wcześniej grały normalnie te głośniki
22 Wrz 2008, 20:02
a czy do tych głośników powinna być załączona płytka z oprogramowaniem??
22 Wrz 2008, 20:24
Do tych głośników nie ma żadnej płyty z oprogramowaniem..... Dostajesz 6głośników, przejściowe, instrukcje obsługi.
24 Wrz 2008, 05:34
Z założenia tylnie satelity maja ciszej grać od reszty.... też tak miałem, ale przestawiłem sobie w opcjach karty dźwiękowej że mają grać wszystkie tak samo. Ustawiłem suwaczek na środek i zaznaczyłem opcje Stereo.

U siebie musisz poszperać, może coś takiego znajdziesz.... pamiętam że Ja u siebie na zintegrowanej karcie dźwiękowej za wielkiego pola manewru nie miałem. Udało mi się odpalić wszystkie głośniki i to było chyba wszystko co mogłem tam poustawiać.
Pozdrawiam.
09 Paź 2008, 21:38
witam!
nie chcę zakładać nowego tematu dlatego tutaj zapytam:
w mojej zintegrowanej karcie graficznej gdzie mam 6 wejść chodzi tylko 1(zielone) bo jak podłącze każdą wtyczkę od moich głośników do tej wtyczki to chodzi a jak podłącze do innych według koloru to i tak chodzi tylko to jedno wejście
czy mam coś uszkodzone??
pozdrawiam!
10 Paź 2008, 06:14
Musisz pewnie w swojej zintegrowanej karcie dźwiękowej ustawić taką ilość głośników jaką chcesz używać. Domyślnie masz pewnie ustawione 2.1 więc to tego potrzebna jest tylko jedna dziurka.
10 Paź 2008, 08:09
Ewentualnie poszukaj czegoś w rodzaju EAX Settings, w niej opcji CMSS 3D Stereo Surround i włącz ją.
10 Paź 2008, 15:16
jednak to nie to że mam ustawione 2,1 dałem na 5,1 i też nic
a odnośnie tego EAX Settings to mam go szukać u siebie w opcjach karty??