Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
09 Wrz 2008, 20:58
Witam!
zakupiłem głośniki Logitech x-530 i z głośników leci mi jakieś radio niemieckie nawet jak mam wyłączony komputer. Radio słychać najlepiej jak są głośniki wyciszone. Proszę o pomoc bo to jest trochę denerwujące nawet muzyki nie można posłuchać.
z góry dziękuje!
pozdr.
09 Wrz 2008, 21:30
Problem występuje jak potencjometr głośności jest na max (lub prawie max ) przykręcony. Rozwiązanie jest proste.
Przycisz kartę dźwiękową w sterowniku i podkręć regulacje głośności w kolumnach i to wszystko. Już żadne radio nie zagra.
09 Wrz 2008, 22:00
próbuje regulować głośność ale jest dalej to samo i jeszcze na dodatek jak przyciszę to piszczy i daje po uszach.
09 Wrz 2008, 22:08
To jest dziwny problem z tymi głośnikami i szczerze muszę powiedzieć że nie wiem czy znajdziesz inne wyjście niż napisanie e-maila do
Logitech'a
09 Wrz 2008, 22:45
nawet jak wyciszę kartę dźwiękową to i tak gra te radio!!!
09 Wrz 2008, 23:06
To jest co najmniej dziwne głośniki z tunerem radiowym
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Log ... Google&lr=ile wyników widzę,że te głośniki są wyjątkowe
10 Wrz 2008, 16:00
może ja coś źle robię. Jak mam przyciszyć kartę o pogłosić kolumny??
10 Wrz 2008, 16:35
No tak owy problem się pojawia. Mam te same głośniki i nie jest to niemieckie lecz ruskie radio. Nic się nie da z tym zrobić, trzeba się przyzwyczaić, pomaga pokręcenie gałeczką. Tak naprawdę sam nie wiem czym to jest spowodowane ?
10 Wrz 2008, 21:42
Ale u mnie też trzeszczą te głośniki czy do nich powinny być sterowniki?? .Jak mam przyciszyć kartę o pogłosić kolumny??
10 Wrz 2008, 21:46
Trzeszczą to znaczy ? U Mnie np: jak zmienia się napięcie w sieci (włącza się lodówka, pralka) to też potrafią zatrzeszczeć.
Sterowników do głośników niema. U siebie głośność reguluje wyłącznie pokrętłem na głośniku. W systemie wszystkie suwaki mam na maxa.
Kupiłeś głośniki nowe czy używane?
10 Wrz 2008, 22:09
trzeszczą to znaczy, że np. przy zmianie piosenki trochę zatrzeszczą albo jak w tym śmiesznym radiu coś będą gadać to też nieraz trzeszczy. Głośniki kupiłem nowe!
11 Wrz 2008, 20:41
To dziwne u Mnie to radio pojawia się tylko wtedy kiedy nic w nich nie gra to znaczy nie słucham muzyki, nie oglądam filmu.
A kartę dźwiękową masz zapewne zintegrowaną ? Może tu jest pies pogrzebany, może przeinstaluj sterowniki od niej ?
12 Wrz 2008, 18:13
i nawet to nie pomogło

a z tym e-mailem do Logitech'a???
13 Wrz 2008, 13:58
wiesz nie ty pierwszy sie skarzysz na cos takiego, tylko ze u innych to gra ruskie radio wiec to nowosc ze ty odbierasz niemieckie, moja sasiadka kupila te glosniki jakies pol roku temu ale u nie j jest wszystko wporzo, jezeli zamowiles glosniki przez neta albo kupiles w sklepie i masz jeszcze gwarancje to niech ci wymienia na nowe