Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Z pendrive wdarł się szkodnik - blokuje otwieranie partycji

08 Paź 2009, 20:30

Witam! Jestem nowy na tym forum ale tylko tu znalazłem szanse na pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Mianowicie do mojego kompa, z pendrive wdarł się jakiś szkodnik, który blokuje mi otwieranie się partycji. Zamiast otwartej partycji pokazuje mi się lista z wyborem programu za pomocą którego chcę ją otworzyć. Podejrzewam że jest to jakiś trojan i tworzy aplikację autorun. Oto log z ComboFix,a:

http://www.wklej.eu/index.php?id=bf098af45a

Proszę o szybką pomoc. Będe bardzo wdzięczny, bo ostatnim pomysłem jaki mi przychodzi do głowy to sformatwanie wszystkich partycji, ale nie nie chcę tego robić. Liczę na waszą pomoc.

Re: Proszę o sprawdzenie loga z Combofix

08 Paź 2009, 20:32

Dodam może jeszcze że jedną partycję już sformatowałem, ale gdy na nią próje wejść to otwiera mi się wyszukiwanie plików :/
Pomocy proszę!

08 Paź 2009, 20:42

Wylecz pamięci przenośne Flash Disinfector lub sformatuj

Combofix usunął infekcję, więcej nic nie widzę.

Pobierz OTC uruchom i kliknij CleanUp

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach -> Instrukcja

Wykonaj pełne skanowanie Dr.Web CureIt - jeśli coś znajdzie wylecz/usuń i daj raport (Plik -> Zapisz Listę Raportu)

08 Paź 2009, 22:14

Tak już wszystko w porządku, faktycznie Combofix usunął problem, nie zauważyłem tego i najpierw dałem posta tutaj, ale tak wielkie dzięki za szybką odpowiedź! Oczywiście zrobię dalej tak jak mi napisałeś! Jeśli Dr.Web CureIt coś wykryje to dam oczywiście raport. Pozdrawiam!

08 Paź 2009, 23:04

Ok zrobiłem wszystko co napisałeś. Żaden program nie wykrył żadnych innych nie prawidłowości. Wielkie dzięki za poświęcony czas! Pozdrawiam!
Wyślij odpowiedź