Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
29 Sie 2011, 14:24
witam
otóż mam problem z antywirem kazdym
czyli jak włączam antywira obojętnie jakiego to włącza się proces
ale po 1s się wyłącza i tak cały czas jakieś pomysły
29 Sie 2011, 20:47
Nawaliłeś do niczego nie potrzebnych logów, do tego wkleiłeś je niezgodnie z regulaminem. Podaj logi o które prosił kominekl, tamte kasuję.
30 Sie 2011, 13:00
spoko miałem poprawić ale po skanie kompa antywirek skasował tez pliki z system32 i poszedł cały komp zainstalowałem i z nowu skan a tu 700 plików zawirusowanych na 2 dyckach ale jescze C jest do skanowania ale zaraz popatrze
PS: dzięki za kasacje logów
30 Sie 2011, 14:10
Hmmm... a, czy skopiowałeś jakieś pliki .exe z pendrive`a na nowo zainstalowany system? Pokaż raport antywirusa po skanowaniu, oraz podaj logi, o których mówiłem wcześniej.
30 Sie 2011, 15:52
nic nie kopiowałem z pendriva zaraz logi z otl dam
30 Sie 2011, 19:49
Co z logami o ktore prosil kominekl bez nich nikt nie bedzie w stanie ci pomoc
30 Sie 2011, 20:31
narazie instaluje net frameworki potem zeskanuje
30 Sie 2011, 20:36
Tylko zrob je dokladnie z instrukcja zeby znow jakis meksyk nie wyszedl jak to zrobiles wczesniej
31 Sie 2011, 07:56
To sa logi z gmer podaj logi wedlug tych instrukcji
OTL viewtopic.php?
f=22&t=13967#p107754
31 Sie 2011, 13:50
A no tak, masz Sality. Zastosuj się do tego poradnika
viewtopic.php?f=22&t=20698#p111372Po udanej dezynfekcji podaj nowe logi z OTL.
31 Sie 2011, 15:27
trochę to juz nie mozliwe ze go mam jak juz usunąłem go jeszcze przed zrobieniem loga
salitykiller poniewaz salitykiller blokuje działanie kasperskiego u mnie i strony kaspersky.pl eset.pl itd
a juz dobrze chodzi kasper i skanuje na poz najwięksazej wykrywalności tylko 3 wirki na system volum information