Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Zagadka :>

28 Lut 2007, 18:30

Witam! Mam oto taką "zagadkę":

Jesteś pracownikiem serwisu. Dzwoni do ciebie klientka i dowiadujemy się, że "komputer po włączeniu powerem włącza się, słychać wibracje, ale monitor przechodzi w stan czuwania". Klientka mówi ci jeszcze, że zresetowała komputer i komputer prawidłowo się włączył. Na pytanie jaki ma system odpowiedziała, że "Word" (czyli nie mogła nic sama namieszać bo nawet nie wie o co chodzi z systemem:) ) Jedynie co ci się udało zobaczyć po otworzeniu obudowy to to, że płyta główna była firmy ASUS, procesor AMD 3000, pamięć ram DDR 512 w jednej kości. Pytanie brzmi: Co się stało, że komputer nie wystartował za pierwszym razem?

Pomoże ktoś to rozwiązać? :P

Pozdro

28 Lut 2007, 18:35

Nie wymieniłeś karty graficznej, albo jak jest karta graficzna, to może niebyć monitor podłączony do karty graficznej...
Tak mi się zdaje...

28 Lut 2007, 19:02

Lucas jedyne co mnie przychodzi na myśl , to to ze wcisneła powera gdy komputer miała włączony <lol> A z podzespołami kompa to zmyłka. Dobrze myśle??

28 Lut 2007, 19:09

poleciał większy prąd i wszystko sie popaliło...

ja mam właśnie tak teraz :/ i też miałem te same obiawy co ta klientka <zygi>

28 Lut 2007, 20:27

Moze wlaczyla sam monitor :P

28 Lut 2007, 21:22

Pewnie włączony miała i włączyła hibernacje. Na pierwszych xp pod power była własnie hibernacje. Albo wstrzymała system na tym klawiszu.

28 Lut 2007, 22:27

no ale jeśli nie miała, jeśli wina sprzętu to co mogło być???

28 Lut 2007, 23:31

moze zasilacz nie daje tyle prądu, w płycie mogły się potopić układy, a procek mogl sie spalic... Najlepiej otworzyc pc i po sprawdzac podzespoły

01 Mar 2007, 00:29

tyle tylko, że po resecie komp normalnie się uruchomił, a żadnych uszkodzeń technicznych na mobo/procku/ramie/grafie/etc nie ma

01 Mar 2007, 16:06

A kondów nie wydeło gdzieś na płycie?? Albo w sieci było za małe napięcie ew. zasiłka/mobo pada.
Wyślij odpowiedź