Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Zakłócenia w firefox?

23 Cze 2018, 18:42

W ostatnich dniach, co jakiś czas, pojawiają się zakłócenia w działaniu przeglądarki firefox(?). Nie wiem z czym to "ugryźć" - czy to wina przeglądarki, a może połączenie internetowe (choć sprawdzałem na innych połączeniach i też pojawiają się), a może sam laptop szwankuje? Ale wydaje mi się, że to firefox. Od czasu do czasu - jak na załączonym zrzucie - zlewa się czcionka i/lub znikają niektóre elementy strony. Nie ma reguły na jakiej stronie, losowo są takie zakłócenia... Jak to naprawić?
zrzut_onet.jpg
zrzut_onet.jpg (169.28 KiB) Obejrzany 2342 razy

Re: Zakłócenia w firefox?

26 Cze 2018, 03:13

Wygląda mi to na artefakty karty graficznej. Jak jest na innych przeglądarkach?

26 Cze 2018, 20:19

Ale myślę, że gdyby to były artefakty karty graficznej to występowałyby też w laptopie, na pulpicie itd. A tak nie jest, tylko w przeglądarce. Na innych przeglądarkach jeszcze nie wiem, bo to "atakuje" co jakiś czas, nie zawsze jest. :roll:

27 Cze 2018, 02:00

No własnie, nie musi być to cały czas, występowanie artefaktów. posprawdzaj wszystko. Jak masz konto na Firefox, to zalecam odinstalować Firefox jeszcze, skoro twierdzisz ze to na niej i zainstalowac ja na czysto. Do deinstalacji użyj darmowego "GeekUnninstaler", który lepiej czyści system podczas deinstalacji. Możesz też w razie czego wykonać kopie danych Lisa. Do tego celu zainstaluj aplikację "MozBackup 1.5.1":
https://www.instalki.pl/programy/downlo ... ackup.html
Następnie zainstaluj na czysto najnowsza wersje "Firefox" i zobacz czy problem nadal występuje.
Wyślij odpowiedź