Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Zasilacz I wentylatory.

20 Cze 2009, 00:23

Witam, dzisiaj 'za instalowałem' 3 wentylatory 12V, z przejściówki Molex na te 3 pinowe, czy jest możliwość, że jest jakiś spadek energi i komputer chodzi wolniej? ponieważ mam wrażenie jak by go to spowolniło, temperatura spadła ;) ale jakoś wolniej chodzi, być może wydaje mi się, ale chciał bym to jakoś sprawdzić.

Re: Zasilacz I wentylatory.

20 Cze 2009, 17:11

No kas... Jakbyś miał niedobór prądu to by Ci się wieszał. Skąd Ci takie cuda do głowy przychodzą??

20 Cze 2009, 17:28

Nie ma szans na spowolnienie, no chyba, że pomyliłeś kierunki nadmuchu i poduszka cieplna podwyższyła temperaturkę np procka, ale to wątpliwa sytuacja. Jeszcze inna, to jakiś resecik biosu i zaniżone ustawione automatycznie zaniżone taktowanie procesora/pamięci.

20 Cze 2009, 18:51

Zrobiłem tak, że z przodu jest nadmuch, z boku nadmuch, z tyłu odpływ z góry odpływ ;p wiec raczej wszystko ok, moze to tylko ja mam takie wrażenie ;) Dzięki za pomoc!

21 Cze 2009, 18:12

Tak się zastanawiam poco aż tyle tych wentylatorów :).

Nie wystarczyłby z przodu nadmuch z tyłu odpływ ?

21 Cze 2009, 20:37

Temperatura procesora była tragiczna, w stresie dochodziła do 80C, Karta graficzna ma chłodzenie pasywne, wentylator kosztował 10pln wiec 1 czy 2 więcej nie robił mi różnicy :)
Wyślij odpowiedź