Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Zawiesza mi sie laptop przy probie uruchomienia allplayer

18 Cze 2009, 21:53

Witam mam od niedawna irytujacy problem mianowicie zawiesza mi sie laptop przy probie uruchomienia allplayera i bestplayera oraz czsami przy innych aplikacjach tez. czasami jak grzebalem w ustawieniach karty graficznej rowniez. posiadam laptopa firmy asus z procesorem centrino duo 1.6 karte graficzna geforce go 7300 doszlo do tego ze postawilem system na nowo wczoraj ale problem pozostal sciagnalem najnowsze sterowanie karta graficzna jak i najnowsze kodeki. zrestartowalem kompa juz chyba z 30 razy i nie chce juz wiecej tego robic bo moze sie calkiem obrazic :) nie wiem jak sie do tego zabrac myslalem ze format zalatwi sprawe a tu niestety. prosze o pomoc.

Edit:
dodam ze problem wystepuje na xp sp3

Re: Zawiesza mi sie laptop przy probie uruchomienia allplaye

19 Cze 2009, 12:42

Witam,
Moim zdaniem powinieneś odinstalować All Playera i zainstalować najnowsza wersje.
oto link: https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/odtwarzacze_audio_video/ALLPlayer.html

Re: Zawiesza mi sie laptop przy probie uruchomienia allplayer

19 Cze 2009, 16:27

Masz dostęp do menadżera procesów po uruchomieniu odtwarzacza czy w ogóle nie reaguje? Jeśli tak to sprawdź jaki proces wykorzystuje najwięcej ram/procesora (Ctrl+Alt+Del -> zakładka Procesy). Problem występuje tylko przy odtwarzaczach? Odinstaluj je, kodeki też i wyczyść rejestr. Wtedy próbuj od nowa instalować. W ostateczności zostaje też przywracanie systemu.

19 Cze 2009, 21:28

allplayera mam najnowszego bo po formacie zainstalowalem same najnowsze wersje programow kodekow i sterownikow ale problem sie dalej pojawia lecz nie tak czesto zawiesza sie rowniez czasami wydaje mi sie ze pez powodu na przyklad na witrynie youtube procesy tez sa ustabilizowane wykorzystuje przewaznie 1/3 z 2GB RAMu wykorzystanie procesora tez niewielkie a gdy klikne na film aby otworzyl sie w allplayer lub chce uruchomic sam allplayer lub nawet niewielki bestplayer nastepuje zawias i juz nic sie nieda zrobic tylko przycisk power 10sec zielonego pojecia nie mam co to moze byc jeszcze przed formatem mialem kilka zalapalo mi sie kilka tojanow i jakis robak ale usunalem je a nastepnego dnia format a problem nadal sie pojawia juz zaczynam myslec nad linuxem ale chyba ta opcja na laptopa mija sie z celem

22 Cze 2009, 21:26

Dla pewności wrzuć logi z HijackThisa i Combofixa do działu Bezpieczeństwo. Instrukcje jak je wykonać znajdziesz w tym dziale

24 Cze 2009, 14:52

HijackThis: http://www.wklej.eu/index.php?id=1ae5e12477
Combofix: http://www.wklej.eu/index.php?id=bd88aaa55e

Re: Zawiesza mi sie laptop przy probie uruchomienia allplaye

24 Cze 2009, 19:23

Pobierz Malwarebytes' Anti-Malware Uruchom pełne skanowanie. Jeżeli coś znajdzie, to usuń. Następnie daj log na forum.

Przeskanuj system programem SDFix i daj raport z niego. Instrukcja :arrow: frst-otl-gmer-i-inne-poradnik-t13967.html

Przeskanuj obszar całego systemu Dr.WEB CureIt!

Po tym daj nowy log z Combofixa.

25 Cze 2009, 00:34

malware log
Malwarebytes' Anti-Malware 1.38
Wersja bazy definicji: 2330
Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3

2009-06-25 00:31:41
mbam-log-2009-06-25 (00-31-41).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|F:\|)
Przeskanowane obiekty: 138333
Upłynęło: 26 minute(s), 19 second(s)

Zainfekowane procesy w pamięci: 0
Zainfekowane moduły pamięci: 0
Zainfekowane klucze rejestru: 0
Zainfekowane wartości rejestru: 0
Zainfekowane pliki rejestru: 0
Zainfekowane foldery: 0
Zainfekowane pliki: 0

Zainfekowane procesy w pamięci:
(Nie wykryto groźnych plików)

Zainfekowane moduły pamięci: