Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
16 Lip 2015, 13:26
Cześć.
Mam problem z Windowsem ewentualnie z kompem. Jest problem z jego uruchomieniem.
Ponieważ albo nawet bios nie chce startować albo wczesie ładowania Windowsa się zawiesza albo sam resetuje i tak może być robić po kilka razy.
Nawet przy próbie skanowania chdsk system się resetuje.
Jak się uda żeby załadować.się pulpit to jest czarny ekran i żadnej reakcji albo jest pulpit i po chwili blue screen.
Co mam zrobić, co sprawdzić ?
Pozdrawiam.
16 Lip 2015, 13:46
Narazie się uruchomił. Mam 2 logi z blue screen viev . co podać z nich ?
16 Lip 2015, 22:04
Jak najbardziej.
21 Lip 2015, 18:31
Pochwaliłem pogodę przed końcem dnia...
Nie mam nic juz w bluescreenview... Nic nie kasowałem z niego a teraz otworzyłem go po raz drugi od tamtego momętu i nie ma błędów, logów...
Dodatkowo znów komp zamula przy starcie. Długo sę czeka żeby Win załadował cały pulpit - jest tylko czarny ekran z myszką i słychać jak coś miele z dysku.
Przy wywołaniu task manager'a widzę różne procesy które się/są włączane.
21 Lip 2015, 18:54
Proszę :
24 Lip 2015, 20:42
Dysk w porządku.
Sprawdź, czy problem występuje w trybie awaryjnym. Gdyby pojawił się jakiś BSOD, wrzuć odczyt .dmp
29 Lip 2015, 19:46
Ok, powiedz mi na przyszłośc jak zrobić log z Blue Screen View ?
Dodatkowo po tym wszystkim na dysku D (nie windosowskiej partycji) mam plik o nazwie : DUMP60f3.tmp
30 Lip 2015, 18:50
Nie robisz logu, tylko po uruchomieniu programu będziesz miał listę plików .dmp, wybierasz jeden z nich dwuklikiem, po czym otworzy się okienko ze szczegółami, które właśnie nas interesuje. Robisz screenshot i wrzucasz na forum.
05 Sie 2015, 16:33
Znów ten sam prolem co opisywałem wcześniej. Tym razem windows nie mógł naprawić systemu ale działą prawidłowo.
Mam te screenshoty z BSV :

i
07 Sie 2015, 15:38
Przeinstaluj sterowniki od karty graficznej (najlepiej zainstaluj najnowsze).
07 Sie 2015, 23:17
Ok, poszukam jutro nowych sterowników.
Dodatkowo dziś znów się zresetował, ponizej BSV :

Pozdrawiam.
11 Sie 2015, 22:42
I jak jest poprawa po instalacji nowych sterowników?
12 Sie 2015, 17:44
Nie mam możliwości ściągnięcia.
Jak system był stabilny to chciałem Skorzystać z tego programu od nvidi to pisało że nie może się teraz połączyć z serwerem...
Na własną rękę nie szukalem-niezadzylem.
Teraz blue screeny mam nawet na safe mode. Czasem nawet bios niechcesz się załadować. Nie wiem co mam zrobić.
Teraz przy załadowaniu safe mode zawiesił się.
W safe mode próbowałem odinstalować nVidia experience bo może to przez to. Wcześniej tego nie miałem i nie było problemu...Ale niestety zawias.
Dodatkowo zauważyłem że jak wciskamy reset na obudowie o komp się wyłącza na 2-3sek. I włącza automatycznie. Tak chyba nie powinno być?
12 Sie 2015, 18:06
Udało mi sie odinstalowac ten Experiense i jakis 3D Vision Controler Driver 347.09 a pod nim byl nowszy o nazwie 3D Vision Driver 347.52 - sadze ze miałem 2 sterowniki do jednej karty graficznej...
Dodatkowo usunałe kilka innych nieuzywanych od dawna programików.
Mam też screeny z BSV z ostatnich błedow :

Co o tym sadzisz ?