Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.
Wyślij odpowiedź

Zdublowane napisy

22 Cze 2008, 22:25

Mam problem z odtwarzaniem filmów z napisami za pomocą VPlayera. To znaczy do niedawna wszystko było ok, napisy się otwierały i w ogóle, ale dzisiaj zauważyłam, że dane sekwencje napisów wyświetlają mi się podwójnie, tak jakby w lustrzanym odbiciu np.:
Jestem zdesperowana
Jestem zdesperowana
Dodam, że do pliku filmowego nie ma wklejonych napisów. Dałam kompa na kilka dni do serwisu i nie wiem, czy czegoś mi tam nie zmieniono. Pomóżcie!!!

22 Cze 2008, 22:33

Jakie masz zainstalowane kodeki?
Odinstaluj wszystkie i zainstaluj ffdshow i Real Alternative

Użyj też opcji Szukaj...

22 Cze 2008, 23:42

Kodekow nie trzeba zmieniac wystarczy zmienic nazwe napisow lub wyciac je i wkleic do innego folderu. Mozna tez w programie odznaczyc wyswietlanie napisow wtedy zostana ci jedne:)

23 Cze 2008, 10:31

Jeżeli będą odpowiednie kodeki i nie będzie ich za dużo to nawet gdy napisy będą nazywały się tak samo jak film będzie wszystko grało ;)

23 Cze 2008, 14:25

Z tymi kodekami to się już trochę zamieszałam, ale wystarczyło odznaczyć wyświetlanie napisów w programie i no problem. Także serdeczne dzięki kolegom za pomoc!

23 Cze 2008, 14:59

Ja zawsze daje napisom ten sam tytul co ma film i sa w tym samym katalogu.
Co do podwojnych napisow to wina ktoregos z filtrow w zaleznosci jakie masz kodeki,rozne beda filtry.
W ffdshow tez mozna wyswietlic podwojne napisy wystarczy do tego vobsub,ktory jest razem z ffdshow :razz:

23 Cze 2008, 15:53

to nie muszą być żadne filtry, może film ma wbudowane napisy a ona ściągneła osobno i wlączył i teraz są dwie pary napisów, wywal plik z napisami z tego katalogu i włącz film

24 Cze 2008, 15:14

Wyobraź sobie Palacio, że na to bym raczej sama wpadła... ale napisy nie były wklejone.

24 Cze 2008, 16:22

może spróbuj http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Player.php

24 Cze 2008, 18:48

wolker napisał(a):Z tymi kodekami to się już trochę zamieszałam, ale wystarczyło odznaczyć wyświetlanie napisów w programie i no problem. Także serdeczne dzięki kolegom za pomoc!

Palacio chyba już po problemie...
Wyślij odpowiedź