Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

Zewnętrzna nagrywarka dvd

25 Sty 2009, 03:02

witam,
chciałam sobie zakupić zewnętrzną nagrywarkę dvd do laptopa. Mam laptop msi z serii tych malutkich, w których niestety zabrakło miejsca na nagrywarkę. Co myślicie o Samsung nagrywarka DVD SuperMulti 20x retail Light Scribe, waszym zdaniem będzie dobra? czy może lepiej sięgnąć po coś nieco droższego, np. LG SuperMulti DVD+/-R dwuwarstwowa USB2.0, zewnętrzna, SecurDisc?
Dzięki za pomoc:)

Re: Zewnętrzna nagrywarka dvd

29 Sty 2009, 23:04

Osobiście zainwestowałbym w LG, miałem już nagrywarkę Samsunga i były problemy z odtwarzaniem płyt na innych komputerach, problemy również pojawiały się przy samym nagrywaniu.... częste błędy i inne tego typu problemy.

29 Sty 2009, 23:09

Ja aktualnie posiadam nagrywarkę Samsunga i szczerze odradzam zakup nagrywarki tej firmy. Częste błędy problemy z nośnikami na innych komputerach i jeszcze LS działa tak jakby chciał a nie mógł. Od miesiąca w serwisie....

25 Mar 2011, 23:11

Również :569: ZDECYDOWANIE ODRADZAM NAGRYWARKI SAMSUNG, na 10 wypalanych płyt DVD, zazwyczaj 7 jest do wyrzucenia. W trakcie wypalania napęd znika i wiadomo co się dalej. Wziąłem się na sposób i kupiłem płyty dvd rw, więc po około 5-8 próbach 4 programami mam wypaloną płytkę i tracę jedynie czas i zdrowie :D

26 Mar 2011, 14:06

Ja również uważam, że nagrywarka Samsung`a jest fatalna. Ta LG lepsza.
Wyślij odpowiedź