Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Zgubiłem mój klucz licencyjny i nie mogę aktywować systemu

28 Gru 2013, 13:06

Witam mam bardzo poważny problem.

Mój system wymagał reinstala więc to zrobiłem.
Zgubiłem mój klucz licencyjny i teraz nie mogę aktywować systemu.

Jest jakiś sposób na odzyskanie klucza?

Na płycie mam wszystkie wersje windowsa 7.

Re: Zgubiłem mój klucz licencyjny i nie mogę aktywować syste

30 Gru 2013, 14:53

Jeżeli zrobiłeś format, a nie masz nigdzie zapisanego klucza to będzie problem. Klucz jest na naklejce licencyjnej. W laptopach znajduje się ona na spodzie urządzenia. Jak miałeś oryginała OEM z nośnikiem to klucz również jest w opakowaniu.

Re: Zgubiłem mój klucz licencyjny i nie mogę aktywować syste

11 Sty 2014, 20:25

Jest możliwość odzyskania takiego klucza dzięki programowi Hirens którego musisz ściągnąć i zapuścić boota- uruchamiamy Hiren's BootCD - z menu wybieramy Mini XP i po starcie klikamy na Hiren's BootCD WinTools(HBCD) (często startuje automatycznie i jest na pasku zadań) - otworzy się okienko i klikamy Menu -> Passwords/Keys -> Product Key -> XP Reader/Changer. Po uruchomieniu klikamy przycisk "Read Remote Key" - otworzy się okienko w którym wskazujemy katalog "WINDOWS" (czyli katalog z systemem - najczęściej na C/WINDOWS) - po wybraniu katalogu WINDOWS klikamy OK i czekamy chwilkę i mamy podany min serial "Product Key"

Nie chciałem dodawać kolejnego posta ale nie doczytałem i widzę że format zrobiłeś i raczej już się nie da odzyskać klucza chyba że nie usuwałeś starych plików. tylko zainstalowałeś na nowo windowsa
Wyślij odpowiedź