Witam.
Założyłem tutaj konto, bo potrzebuję strony internetowej z forum. Firmy wyskakujące w wyszukiwaniach z Gogle zajmują się typowymi stronami i albo wcale nie chcą robić, albo wołają kosmiczne sumy pieniędzy, zaś „znajomi, znajomych” chcą zrobić za grosze, ale od miesiąca czekam i słyszę ciągle zapewnienia, że już zaraz zaczną, itd. Nie mam wielkich funduszy, więc szukam kogoś, kto zrobi to tanio i kompetentnie, ale zacznie niebawem, a skończy nie dalej, niż za miesiąc.
Mam trzy istotne wymogi, co do stronki:
Po pierwsze, strona musi mieć własne, analogiczne do pozostałej reszty, forum dyskusyjne. Nie chodzi mi link do forum w jednej ze znanych domen. Nie będzie to jakieś bardzo oblegane forum, więc nie potrzebuję identyfikatora botów "captcha", jakichś "poziomów użytkownika", emotikonek, czy cytowania innego rozmówcy - najprostsze jakie jest możliwe, czyli ktoś chce zrobić konto, wypełnia formularz, przychodzi mi to na mejl, a ja klikam w coś tam i dany człowiek ma już konto, umożliwiające mu zakładanie wątków i pisanie komentarzy. Forum oczywiście byłoby zupełnie niezwiązane z pozostałymi kategoriami na stronie, a użytkownik nie mógłby komentować publikowanych przeze mnie treści czy grafik. Nawiasem mówiąc, sama budowa strony, na jakiej by mi zależało, nie musi być "nowoczesna", ani nic podobnego, co tylko może potencjalnie utrudniać jej techniczne przygotowanie i funkcjonowanie. Prostota i funkcjonalność. To nie będzie strona, która ma przynosić dochody ani nic reklamować, więc nie musi być „atrakcyjna”.
Druga sprawa, to domena. Potrzebna mi jest strona w domenie ".md", czyli Mołdawia. Sprawdzałem, moja domena jest wolna i w serwisie register.md kosztuje bodajże 30 albo 40 euro dla klienta standardowego. Jeśli ma ktoś jakieś dojścia, jak można zrobić to taniej, to jak najbardziej jestem zainteresowany.
Trzecia sprawa, to że strona musi mieć CMS, żebym mógł dodawać samodzielnie grafiki, linki pod banner czy artykuły.
Co do hostingu, sprawa jest otwarta. Mogę załatwiać to sobie sam, ale chętnie przyjmę dobrą ofertę. Wszystko jest kwestią opłacalności.
Najważniejsza jest dla mnie cena, ale też nie chcę jakoś miesiącami na to czekać. Osoby zainteresowane zapraszam do pisania na mejl:
[email protected] Tam prześlę w załącznikach szkice, jak chciałbym, aby to wyglądało. Oferuję przygotowanie wszystkich potrzebnych elementów graficznych samodzielnie i prześlę je zleceniobiorcy. Zdążyłem się dowiedzieć, że zrobienie forum to większość pracy, więc przyjmę też oferty wykonania najpierw samej strony, a na forum dam nieco więcej czasu. Oczywiście nie jestem z urzędu skarbowego, nie potrzebuję niczyich danych, nie wymagam rachunku, faktur, itd. Pełna anonimowość.
Pozdrawiam