Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
14 Paź 2011, 15:41
Witam ja z takim pytaniem jak zmienić IP w win 7 ?
Jedną metodę znam, wyłączam urządzenie Router (wifi,) włączam ponownie i jest oki.
Jak, to zrobić, bez tego wyłączania z poziomu przeglądarki, lub też z poziomu jakiś ustawień systemu ?
Istnieje taka w ogóle możliwość ?
Pozdro.
14 Paź 2011, 16:33
Aby otrzymywać za każdym razem inny adres IP możesz spróbować zmieniać mac-adres karty sieciowej (przed każdym połączeniem). Napisz w jakim celu chcesz otrzymywać za każdym razem inny adres IP. Ponadto poczytaj
- Kod:
http://like-a-geek.jogger.pl/2010/06/08/zmiana-ip-na-10-sposobow/
.
14 Paź 2011, 19:11
Szczerze to po to by móc obejrzeć sobie film nie bawiąc się w czekanie, jeśli chodzi o jakieś tryby incognito itp to nie dla mnie taka zabawa, po co mam kogoś szpiegować heh wystarczy, że gdy patrzę w lustro (czyt. AVATAR) już widzę szpiega
HaHaHa.
14 Paź 2011, 19:14
Porozmawiajmy otwarcie
. Masz na myśli ominięcie limitów, np.
megavideo.com?
14 Paź 2011, 19:22
tak jest o tym myślę, przy czym o ściąganiu nie ma mowy !!! właśnie zacząłem oglądać startrek 2009 bawienie się w szukanie po innych serwerach gdzie ten film można obejrzeć, albo czekać 30min to nie ma sensu
zatem pytam się grzecznie czy istnieje jakaś możliwość zmiany adresu jedną znam wyłaczam router i włączam a czy jest inna ??? prawdę mówiąc ciekawi mnie to
14 Paź 2011, 19:25
Pociesze Cię. Kilka lat temu znalazłem na to rozwiązanie
. Nie trzeba zmieniać, ani ukrywać IP. Wystarczy oglądać filmy tu
[strona nie jest już dostępna]. W pełni legalnie, po
darmowej rejestracji i zalogowaniu wklejasz link z filmem i oglądasz cały
. Oczywiście możesz oglądać do woli
.
14 Paź 2011, 19:30
ciekawe. dziękuje za pomoc.
plusik dla ciebie !!!
P.S. nie mogę dać plusika. szkoda
P.S. 2 mogę
11 Sie 2014, 08:43
Wcale nie jest trudna, o ile faktycznie są takie możliwi, bo nie w każdym przypadku jest to wykonalne, zobaczcie -
https://www.instalki.pl/demonstracje/in ... -adres-ip/Generalnie jednak najczęściej jest to możliwe do realizacji - wszystko jest uzależnione od typu ip.