Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

zmiana wyglądu XP na Viste

05 Lut 2007, 16:30

Jest na instalkach bardzo fajna skórka zmieniająca windows XP w prawie Viste. I właśnie tu jest mój problem bo kiedy uruchamia sie komputer to jest ten pasek i napis Windows XP kiedy sie ładuje system i właśnie czy niemożna by zmienić tego okna na Vistowskie jakimś programem albo coś bardzo bym prosił o odpowiedz. a jeśli nie program to może trzeba podmienić jakiś plik albo może ktoś ma jakiś inny pomysł.

05 Lut 2007, 16:47

Bootscreen możesz sobie zmienić programem Style XP tylko że on nie jest darmowy, ale wersję trial możesz sobie ściągnąć.

05 Lut 2007, 16:57

A skąd go moge ściągnąć i jak mam zamienić na "bootscreen" akurat żeby był z visty?? ale wolałbym jednak żeby to nie był program tylko jakiś plik do ściągnięcia i wrzucenia do odpowiedniego folderu. Dalej czekam na odpowiedź

Ściągnełem jakieś pliki o nazwie: bootskin.ini, Thumbs.db, Vistabar.bmp, Vistaboot.bmp ale niech ktoś mi powie gdzie je wrzucić dokładnie do jakiego folderu

05 Lut 2007, 20:39

Wydaje mi się (ale pewien nie jestem) że te pliki obsługuje program BootSkin

05 Lut 2007, 21:51

no niestety tych plików nie obsłóguje, może ktoś wie jak mi pomóc??

06 Lut 2007, 21:31

Jesteś pewien. Sciągnąłem pierwszy lepszy skin do bootskina i tam były pliki bootskin.ini, progress.bmp, sb.act, star btust.bmp.

Poprostu musisz zainstalować ten program i wrzucić te pliki do folderu ze skinami tego programu (pewnie gdzieś Program Files/BootSkin/Skins/nazwa skinu labo coś podobnego)

07 Lut 2007, 14:22

Zrobiłem tak jak mówiłeś i niby było dobże podczas uruchamiania pokazał sie ten boot skin co chciałem ale nagle sam zrestartował sie komputer i było tak kilka razy, aż wkońcu musiałem przywrócić stare ustawienia

07 Lut 2007, 21:20

Jak chcesz to Ci zapodam link do vista transformation pack.On zmienia wszystko(lacznie z bootscreenem).

08 Lut 2007, 10:25

Byłbym wdzięczny i napewno nagrodził bym plusikiem

08 Lut 2007, 12:55

Wyslalem na PW.Jesli ktos wiecej chetny to moze znalezc ten plik na mojej stronie w dziale download>programy. :razz: Wiecie jak.

08 Lut 2007, 13:26

A zmienia on wszystko, bo taki mały rozmiar?? To znaczy wszystkie okienka itp.??

no i niestety pozmieniało wszystko ale bootscreena nie

08 Lut 2007, 15:46

A zaznaczyles wszystkie mozliwe opcje przy instalacji?????Ja mam to zainstalowane i mam bootscreena z napisem vista.Ej a po zainstalowaniu to dopiero za 2 wlaczeniem kompa sie pokazuje vista :P Wlasnie mi sie przypomnialo.Napisz czy wszystko gra czy nie.Jak cos to wykombinuje jeszcze jakis maly bajer ok?

08 Lut 2007, 16:34

Troche brzydki ten bootscreen ale jest. Wielkie dzięki!

08 Lut 2007, 18:40

Wiec dam mała rade.Pierw dobrze sie programem pobaw a potem oceniaj :P Przy instalacji zaznacz sobie zeby ten bootscreen byl w formacie 16:9 a nie 4:3 to bedzie ladniej wygladal 8) Pozdrawiam

08 Lut 2007, 20:40

A jak teraz przeinstaluje to nic sie nie stanie??
Wyślij odpowiedź