TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

2 numery IP.

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

2 numery IP.

Postprzez Mefisto » 15 Sie 2007, 18:34

PostUA:

Witam proszę o spojrzenie na ... na którym widać, że mam 2 numery IP i jeśli ktoś wie dlaczego tak jest to proszę o podzielenie się tą wiedzą ze mną dodam, że mam zewnętrzne IP (chyba, przynajmniej takie mam mieć). W sieci VectraNet w tym rejonie co ja mieszkam IP zaczynający sie na 82 to IP zewnętrzny a ten na 172 to wewnętrzny. Zanim zadzwonię do admina sieci chciałbym się od kogoś kto się na tym zna dowiedzieć się o co chodzi, chyba tak nie powinno być, że mam 2 numery IP do tego wew. i zew.
Ostatnio edytowany przez Mefisto, 24 Sie 2007, 11:15, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez buzu » 15 Sie 2007, 19:19

PostUA:

Wszystko jest ok.
Sam sobie odpowiedziałeś.Nr.wew.jest twoim IP widocznym w sieci lokalnej.A ten który jest widoczny w internecie to numer do którego są przypisane numerki wew.I napewno nie ty jeden masz ten numer .
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Mefisto » 15 Sie 2007, 20:35

PostUA:

Powinienem mieć tylko 1 numer bo mam rzekomo zewnętrzny (można mieć tylko wewnętrzny jeśli się chce i jest on widoczny w sieci lokalnej jak i na takiej stronce jak
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.whatismyip.com/
), wiem bo mój znajomy, który ma internet w tej samej sieci i ma numer zewnętrzny to nie ma takich jaj jak ja z 2 numerami.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez banan » 15 Sie 2007, 21:47

PostUA:

może proxy?
jeśli nie Ty, to może prvider
ja mam np od swojego providera [ponoć] proxy ...i wyłączyć go nie moge..
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez darkman » 15 Sie 2007, 21:57

PostUA:

hmmm.... jakby ci to wytłumaczyć :P wszyscy ludzie, którzy "ciągną" neta od tego gościa mają jeden główny IP. Jest to na takiej zasadzie , jakby połączyć
kilka kompów pod router, i router do neta. W LAN-ie każdy ma inne IP, a to co ma router jest widoczne na stronkach.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez buzu » 15 Sie 2007, 22:16

PostUA:

Niestety ale z tego co widać na załączonych obrazkach masz wewn.ip
A jak rzekomo miałeś mieć zew.ip to wyjaśnij to ze swoim providerem.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Mefisto » 15 Sie 2007, 22:17

PostUA:

Pozostaje mi zadzwonić do gościa i mu powiedzieć, że nie życzę sobie dwóch numerów IP i że ma się to zmienić bo w końcu jeśli mój znajomy ma 1 to i ja mam mieć 1 (zewnętrzny, a nie wew. i zew.) ;]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]