TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Wiec "dozbieralem" kase i chce kupic nowego kompa i moje pytanie jest takie czy to prawda ze 2 rdzeniowy procek bedzie uzywal tylko 1 rdzenia przy windowsie XP bo gdzies tak slyszalem czy tez bedzie wszystko w normie?
murarz777 napisał(a):Jak wiesz został wydany nowy Servive Pack oznaczony numerem 3 Ten Service Pack pozwoli cieszyc Ci sie mocą 2 rdzeni Twojego procesora.
Też się nie zgodzę na windzie bez sp też są wykorzystywane dwa rdzenie.
Sp3 ma za zadanie polepszyć prace procesorów wielordzeniowych na Windowsie XP.Wiem że bez sp3 też działaja ale sp3 może znacznie zwiekszyć efektywność owych procków Zresztą pod tym względem sa optymalizowane tez gry tutaj nie chodzi tylko o Windowsa
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Jak miałbym instalować xp z sp3 to bardziej wolał bym wersje visty ultimate x64bity z sp1 windows przystosowany do gier i w dodatku 64bitowy doskonale sobie radzi z procesorami 2rdzeniowymi a przy tym jest ładniejszy graficznie niż xp (jak dla mnie)
System będzie wykorzystywał oba rdzenie. Niezależnie czy XP czy Vista.
Gry jak narazie w większości tylko jeden ale mają cały do dyspozycji bo system sobie wykorzystuje drugi więc i tak mamy zysk.
Co do przystosowania Visty do gier i jej wyglądu nie będę się wypowiadał ale na 4gb ramu nie stać wszystkich.