TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

2 trojany, których nie mogę usunać ;(

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Postprzez pp3088 » 13 Maj 2007, 21:11

PostUA:

Log jest czysty. Dałbym przepisy na inne logi, ale masz experta w postaci daniela17, który uważa HiJackaThisa za śmieszne cacko. No cóż nadzieja...

Powodzenia.

P.S. Antywirki nie dają rady z porządnymi wirusami. Choćby taki Win.32.Sality rozwala Kasperskiego, że nawet się nie odpala.
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez daniel17 » 13 Maj 2007, 21:58

PostUA:

sorry ale dlatego tak pisze bo hijack mi nic nie dawal a kaspersky usuwal mi wszystkie wirusy
daniel17
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Sty 2007, 13:00

Postprzez pp3088 » 13 Maj 2007, 22:15

PostUA:

daniel17 napisał(a):sorry ale dlatego tak pisze bo hijack mi nic nie dawal a kaspersky usuwal mi wszystkie wirusy

A umiesz analizować logi z HiJacka? Po za tym to jest porządny program, używaja go nawet na drugiej półkuli. Zresztą to jest tylko pierwszy rzut okiem, można powiedzieć najlepszy z podstawowych logów.
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez piotrek234 » 14 Maj 2007, 15:35

PostUA:

Justynka1710 napisał(a):Hmm... mam juz avasta, a ponoć nie można mieć dwóch antywirów.

to nie tak. można mieć dwa antwirusy ale nie można mieć dwóch włączonych rezydentów ochrony ale to i tak nie do końca prawda bo jak masz włączone dwóch rezydentów to mogą się z sobą "gryźć" albo doprowadzić do niestabilności systemu
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez buzu » 14 Maj 2007, 21:06

PostUA:

Chłopie co ty piszesz? poczytaj sam siebie.Sam sobie zaprzeczasz :)

to nie tak. można mieć dwa antwirusy ale nie można mieć dwóch włączonych rezydentów ochrony ale to i tak nie do końca prawda bo jak masz włączone dwóch rezydentów to mogą się z sobą "gryźć" albo doprowadzić do niestabilności systemu

To co jest prawdą?? :D

Żeby nie robić OT zakończę to stwierdzeniem ""co za dużo to nie zdrowo"
Czyli jeden AV w zupełności styknie.Polecam Nod32 lub Kasperskiego.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez piotrek234 » 15 Maj 2007, 16:14

PostUA:

buzu napisał(a):Chłopie co ty piszesz? poczytaj sam siebie.Sam sobie zaprzeczasz :)

To co jest prawdą?? :D

Żeby nie robić OT zakończę to stwierdzeniem ""co za dużo to nie zdrowo"
Czyli jeden AV w zupełności styknie. Polecam Nod32 lub Kasperskiego.

sorki źle to napisałem :oops: . Zalecane jest mieć 1 monitor rezydujący bo jak 2 będą to może to doprowadzić do nie stabilności systemu ale można mieć 2 antywirusy zainstalowane tyle że trzeba w start>>uruchom>>msconfig>>uruchamianie żeby jeden antywirus (a raczej monitor rezydenta) nie uruchamiał się wraz z startem systemu :) :D
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez Maciak Plock » 18 Maj 2007, 12:01

PostUA:

Zastosuj technikę moją :) zainstaluj ...
-Avasta (masz)
-Ad-Adware SE Profesional ( http://www.instalki.pl/programy/downloa ... sonal.html )
-SpyBot - Search&Destroy
( http://www.instalki.pl/programy/downloa ... stroy.html )
-Zone Alarm (tu ci nie podam bo na większości stron pisze ze free a to 15 dniowa to sobie free poszukaj :)) Na instalkach jest ale free to to samo co płatna to poco podawać ;P).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Odłącz sie od internetu całkowicie najpewniej wyjmij kabelek :D
i zrób skanowanie tym Ad-Adware i SpyBotem i zobaczymy efekt ;D
I Fire walla ... (Zone Alarm) jak ktoś będzie ci sie do kompa dobierał (np trojany) to zablokujesz :>.
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez Tomhep1990 » 18 Maj 2007, 17:00

PostUA:

ja proponuje sciaganac antywirusy jakies z gornej polki typu: kaspersky, symantec, panda itp itd. :P skanowac kazdym i usuwac az do skutku :P
Awatar użytkownika
Tomhep1990
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2006, 20:46
Miejscowość: Sandomierz

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]