TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

4 CD na 1 DVD

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

4 CD na 1 DVD

Postprzez Bozz » 01 Sie 2007, 14:46

PostUA:

Szukałem po necie i nie znalazłem... Mam grę na 4 CD i chcę ją nagrać na 1 DVD, żeby instalowało się bez przerw [żeby nie 'wołało' o kolejne płyty] Da się coś takiego zrobić?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez darkman » 01 Sie 2007, 18:21

PostUA:

jaka to gra ?? ;)
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez Bozz » 01 Sie 2007, 19:25

PostUA:

SIMS 2... A co to ma do rzeczy?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 01 Sie 2007, 19:43

PostUA:

spróbuj rozpakowac wszystkie compressed.zip z każdej płyty do jednego folderu, a potem to spakować w całość ;) powinno działać
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez jonny » 01 Sie 2007, 23:26

PostUA:

Jedna z płyt , domyślnie CD1 ma najważniejsze pliki , a pozostałe autorun i kolejny cab. z danymi gry .

Ja zrobiłem to tak że CD1 poszło w całości a z pozostałych dorzuciłem resztę plików cab. (w takim formacie są najczęściej spakowane ) i ...
mażesz wypalić tak płytkę DVD , ale ja użyłem Ultra ISO wybrałem wspomniane pliki i utworzyłem obraz DVD (bootujący) .

Wszystko śmigało - spróbuj.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez Bozz » 02 Sie 2007, 12:37

PostUA:

Połączyłem wszystkie "compressed.zip" w całość do folderu, ale nie da rady tego spakować, bo ma ponad 2 GB i .zip i nie odczyta tego [ponoć można tylko do 2 GB pakować]
Hmm... Podzielę to chyba na dwie części i dam nazwy: "0compressed" i "1compressed". Tak mam w NFS Carbon. Myślicie, że to będzie działało?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 02 Sie 2007, 12:49

PostUA:

zrob tak tylko pierwsze 2 plyty spakuj do 0compressed za dwie pozostałe do 1compressed. jak nie zadziala tak to musisz pozmieniac cyferki w pliku common filelist na 1
EDIT: sproboj zrobic pierwszy sposob innym archiwizerem... nie wiem czy inne nie maja ograniczen
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Bozz » 02 Sie 2007, 16:19

PostUA:

A właściwie po co to pakować? Zmienię tylko nazwy na "0compressed", "1compressed", "2compressed" i "3compressed"

DARKMAN napisał(a):EDIT: sproboj zrobic pierwszy sposob innym archiwizerem... nie wiem czy inne nie maja ograniczen

Próbowałem w WinRAR'ze - nie spakował, Total Commander - pakował, ale pod koniec wyskoczył błąd

EDIT
Sposób z czterema plikami compressed nie wypalił... Instaluje tylko to co jest na płycie, bez tego co jest w tych spakowanych plikach. Oczywiście zmieniłem wszystko na 1 w "common filelist". Spróbuje jeszcze spakować to na dwie części [choć wątpie żeby poszło], ale to już jutro, bo na dziś mam dość przygód... Odezwe się
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 02 Sie 2007, 18:33

PostUA:

kurde. . . jakbym mial te simsy przy sobie to bym lepiej pokombinował. . . moze jeszcze cos znajde albo wymyse ;p
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Bozz » 02 Sie 2007, 19:24

PostUA:

Jednak nie będę tego pakował w dwie części bo są cztery pliki "Control" [każdy do innego "compressed"], a one są powiązane z tymi plikami "compressed"
Jak ktoś coś wymyśli, to niech pisze, bo mi się już pomysły wyczerpały.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 02 Sie 2007, 19:36

PostUA:

Opis jak przerobić grę z cd na dvd na przykładzie SWAT 4 PL

Tworzymy folder o dowolnej nazwie np. SWAT4, kopiujemy do niego całą zawartość CD 1,
zawartość CD 2 wszystko poza autorunem.
Programem Orca edytujemy instalator gry o nazwie SWAT 4. W programie Orca po lewej stronie odnajdujemy zakładkę Media ( patrz screen ) w prawym oknie programu widzimy Volume Label i trzy linijki: Swat4_1 , Swat4_2 , Swat4_2 . Zmieniamy Swat4_2 na
Swat4_1 i zapisujemy zmiany, gra jest już „przerobiona” i teraz po wypaleniu będzie się
instalować jednym ciągiem . Jednak musimy pamiętać że w przypadku gry np. SWAT4
Volume Label ma nazwę: Swat4_1 i podczas wypalania gry na dvd np. Nero nazwa musi pozostać: używamy jedynie dużych liter SWAT4_1 nazwa dlatego musi pozostać
ponieważ w przypadku gry SWAT4 po zmianie Volume Label np. na SWAT4_DVD i wypaleniu z taką nazwą instalator zgubi ścieżke i nie będzie mógł zainstalować gry.
Reszte dowiecie się ze screenów.
Inna modyfikacja instalatora na przykładzie The Suffering ( patrz screen )
Tutaj musimy zmienić dodatkowo linijkę DiskPrompt wstawiając wszędzie 1.
To chyba tyle co do przeróbki gier z instalatorami Msi.
Tym sposobem przerobimy wszystkie gry z instalatorami MSi.
Gry w których nie ma tych instalatorów takie jak np. The Punisher
„przerabia się” kopiując zawartość CD 1 do dowolnego folderu , zawartość CD 2 i 3,
wszystko poza autorunem i wypala się na płytke dvd wtedy już gra instaluje się jednym ciągiem możemy jej nadać dowolną nazwę np. The Punisher_DVD. Inaczej jest w przypadku gier EA Game np. FIFA 2005 za wołanie podczas instalacji o CD 2 odpowiedzialny jest plik: common_filelist , którego możemy edytować np. notatnikiem
i zmienić wszystko na 1 ( patrz screen ) . Ja upycham 2 czasem 3 gry już przerobione,
na 1 płytę DVD i programem do robienia menu na płytach , ja używam CDMenuPro Editor
ale są też inne programy tego typu robię im jeden wspólny instalator z autorunem , dorzucam jakieś fajne tło zrobione jakimś progsem np. Corelem . Dołączam również w/w
program , co prawda jest po angielsku ale jest bardzo prosty w obsłudze . Miłej zabawy.
Myślę że wam się mój poradnik do czegoś przyda.
Źródło:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40981
Program ORCA: http://www.technipages.com/download-file-44.html
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Bozz » 03 Sie 2007, 13:55

PostUA:

...kopiujemy do niego całą zawartość CD 1,
zawartość CD 2 wszystko poza autorunem...

Jest jedno "ale"... Na każdej płycie występują pliki "compressed.zip". I teraz pytanie: Jak zmienić nazwę, żeby to śmigało?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 03 Sie 2007, 15:07

PostUA:

mam juz xD wiem jak to zrobic :P robisz obraz kazdej plyty i nagrywasz je na dvd. Sciagasz daemon tools i montujesz wszystkie obrazy. Właczasz tylko
pierwszy i sie bedzie instalowało. ;P
Daemon Tools:
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/emulatory_napedow/DAEMON_Tools_Lite.html
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Bozz » 03 Sie 2007, 17:43

PostUA:

Obrazów nie muszę robić bo mam. Nie do końca o to mi chodziło, ale dzięki ;)
PozDr
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez darkman » 03 Sie 2007, 17:49

PostUA:

tyle co dalem rade to ci powiedziałem. . . tak jak ty chciales to sie trzeba z tym bawic dlugo z pakowaniem i edytorem heksadecymalnym
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Następna

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]