TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

9300 czy 8800 ?

Tematy związane z telefonią komórkową.

9300 czy 8800 ?

Postprzez spider2007 » 17 Mar 2008, 19:49

PostUA:

witam, chciałem zapytac co byś Cie polecili? zalezy mi na funkcjonalności, taki tel dla studenta, i do przyszłej pracy :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
spider2007
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Cze 2007, 00:14

Postprzez LucaS » 17 Mar 2008, 20:33

PostUA:

Czy to jakieś podchwytliwe pytanie? :D

Masz tyle hajsu na 8800? Jak taki nadziany jesteś to może weź mi przelej troche na konto :D

Osobiście brałbym 9300, lepsza bateria, tańszy, Symbian,

EDIT: teraz krąże po allegro i telepolis i widzę, że są różne rodzaje 8800. Pierwszy model jest ten ze słabiutka baterią, aparatem 0,5mp, bez symbiana etc. Te drogie po ponad 2k i 3k są z o wiele lepszymi osiągami. Jak chcesz wydać na telefon 2 czy 3 tysiaki to bierz 8)
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez spider2007 » 17 Mar 2008, 20:57

PostUA:

LucaS napisał(a):Czy to jakieś podchwytliwe pytanie? :D

Masz tyle hajsu na 8800? Jak taki nadziany jesteś to może weź mi przelej troche na konto :D

Osobiście brałbym 9300, lepsza bateria, tańszy, Symbian,

EDIT: teraz krąże po allegro i telepolis i widzę, że są różne rodzaje 8800. Pierwszy model jest ten ze słabiutka baterią, aparatem 0,5mp, bez symbiana etc. Te drogie po ponad 2k i 3k są z o wiele lepszymi osiągami. Jak chcesz wydać na telefon 2 czy 3 tysiaki to bierz 8)

hehehe, pardou nie sprecyzowałem - jesli 8800 to o ten pierwszy model mi chodzi z ta "słabiutką" baterią
nie mam 2k na fona, a nawet gdybym miał, to i tak bym nie dał :D
więc raz jeszcze pardou - moj błąd :)
Awatar użytkownika
spider2007
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez LucaS » 17 Mar 2008, 21:16

PostUA:

No to tak jak pisałem myśląc o tym najstarszym z 8800. Bierz 9300, moim zdaniem lepszy wybór.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez kamuflasz » 18 Mar 2008, 00:05

PostUA:

Ale czy potrzebny ci jest taki telefon jak 9300? Ten komunikator nie dosc ze wielki i nieporeczny to wielu przydatnych funkcji mu braku jezeli tak jak napisales potrzebujesz telefonu do przyszlej pracy to dozbieraj sobie pieniazki i kup cos porzadnego bo w rupcie nie ma co inwestowac. To tak jakbys chcial kupic 30 letniego malucha z mysla o przyszlosci. Szczerze odradzam oba telefony.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez spider2007 » 18 Mar 2008, 13:24

PostUA:

kamuflasz napisał(a):Ale czy potrzebny ci jest taki telefon jak 9300? Ten komunikator nie dosc ze wielki i nieporeczny to wielu przydatnych funkcji mu braku jezeli tak jak napisales potrzebujesz telefonu do przyszlej pracy to dozbieraj sobie pieniazki i kup cos porzadnego bo w rupcie nie ma co inwestowac. To tak jakbys chcial kupic 30 letniego malucha z mysla o przyszlosci. Szczerze odradzam oba telefony.

owszem jest duży :D ale wtedy przynajmniej wiem że go mam, a nie jak te malutkie foniki gdzie co chwilkę się zastanawiam czy go mam bo jest taki mały i lekki :D a co do funkcji to sie nie zgodzę, duzo czytałem o nim i ma to co potrzebne :)
Awatar użytkownika
spider2007
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 18 Mar 2008, 13:50

PostUA:

No zależy co uważasz za potrzebne :) też wszystkie podstawowe funkcje które ma każdy telefon to posiada, ale internet to tylko gprs w klasie 10, bez radia i co najważniejsze bez wibracji, a przecież nie zawsze w pracy czy na uczelni możemy sobie ustawić profil "głośny". Do tego pozbawiony został Wifi, aparatu czy wideo rozmów, może te ostatnie funkcje nie są nie zbędne ale na dzień dzisiejszy fajnie jak są, ja tobie tylko radzę, a zrobisz jak uważasz :). Tylko żebyś potem nie mówił, cholera nie mam kasy na koncie i nie mam jak poczty e-mail sprawdzić bo Wifi mi zabrakło:D

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez spider2007 » 18 Mar 2008, 15:44

PostUA:

kamuflasz napisał(a):No zależy co uważasz za potrzebne :) też wszystkie podstawowe funkcje które ma każdy telefon to posiada, ale internet to tylko gprs w klasie 10, bez radia i co najważniejsze bez wibracji, a przecież nie zawsze w pracy czy na uczelni możemy sobie ustawić profil "głośny". Do tego pozbawiony został Wifi, aparatu czy wideo rozmów, może te ostatnie funkcje nie są nie zbędne ale na dzień dzisiejszy fajnie jak są, ja tobie tylko radzę, a zrobisz jak uważasz :). Tylko żebyś potem nie mówił, cholera nie mam kasy na koncie i nie mam jak poczty e-mail sprawdzić bo Wifi mi zabrakło:D

wibra owszem ;/ (ciekawe czemu nie dali) co do aparatu, rozmów video, mnie nie potrzebne :) wifi, tez niefart ;/ ale co do neta to 9300 obsługuję EDGE więc nie wiem czy przez to nie było by szybszego neta niz GPRS , a co do kosztów w abonamencie za 5 zeta jest 20 mb na transmisje :D
Awatar użytkownika
spider2007
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 18 Mar 2008, 17:18

PostUA:

No tak tylko, że Edge masz w tym telefonie w klasie 10 dzisiaj standardem jest 30 i w górę :) To jak już ją kupisz to napisz bo około miesiącu jak ci się ją używa i czy w czymś cię denerwuje wydaje mi się, że będziesz miał dużo w tej kwestii do powiedzenia:)

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez spider2007 » 19 Mar 2008, 19:22

PostUA:

kamuflasz napisał(a):No tak tylko, że Edge masz w tym telefonie w klasie 10 dzisiaj standardem jest 30 i w górę :) To jak już ją kupisz to napisz bo około miesiącu jak ci się ją używa i czy w czymś cię denerwuje wydaje mi się, że będziesz miał dużo w tej kwestii do powiedzenia:)

a co bys powiedział o noki 6680 ??
Awatar użytkownika
spider2007
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 20 Mar 2008, 00:23

PostUA:

Na temat tego modelu zlego slowa nie powiem choc w dalszym ciagu razi brakiem wifi to nadrabia 3g wiec z pakietem internetowym dostajemy narzedzie do szybkiego surfowania. Oczywiscie brakuje tez radia ale tutaj przymkne oko bo to jego jedyna wada. Za to posiada dobry procesor, wibre:) i niezla baterie. Musisz tylko uwazac na ilosc aplikacji uruchomionych w tle bo potrafi sie zawiesic ale windows tez sie wiesza wiec to normalne:). Jezeli chodzi o gabaryty to skarcilbym go gdyby nie fakt ze wygodnie lezy w dloni mimo wielkosci i ciezaru a tak ma kolejnego plusa u mnie. Wiec wydajac mniej wiecej tyle samo na 9300 lub 6680 wybralbym ta druga.

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]