TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

A.exe

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

A.exe

Postprzez lech » 28 Wrz 2005, 01:18

PostUA:

Mam taki problem.. Sciągałem przez Imescha pokaźną liczbę plików. Po pewnym czasie beztroskiego ściągania , moja zapora wywalała mi że w C\Documents and settings\ppp\
( ppp- to moja nazwa)

pojawiły się - spakowany A.exe. i 2 podejżane pliki o nazwie NTuser, którch nie da się usunąć- oba w formacie .DAT. Jeden plik, Windows rozpoznawał jako text wykonany w notatniku, ale posiada rozszerzenie .DAT zamiast .TXT, (nie otwierałem ich, bo przy skanowaniu antywirusem AntivirXp 6 wywalało, że to jest program typu warning message)

O ile zrarowany A.exe udawało się usunąć, to niestety usunięcie tych dwóch ostatnich plików jest niemożliwe. Usuwałem jeszcze jakieś podejżane foldery, których dziwna nazwa ( jakieś paragrafy i cyfry ) nic mi nie mówiła, i napisane były niebieską czcionką.
Za każdym razem, jak włączałem net, programik NTuser łączył się ze swoją stroną, co kończyło się ponownym ściągnięciem bez mojej zgody spakowanego A.exe.
Tyle że folder Documents and settings miałem udostępniony w sieci, a po uczynieniu go folderem prywatnym, programik NTuser przestał pobierać spakowanego A.exe, jednak w/w programik, już mimo bezużyteczności ze strony swego właściciela, dalej jest i nie mam możliwości go usunąć.
Moje pytanie jest takie: Jak usunąć ten program? czy da się w ogóle go usunąć?
Awatar użytkownika
lech
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Wrz 2005, 12:56

Postprzez Hpest » 28 Wrz 2005, 09:26

PostUA:

Hmm najpierw przeskanuj cały system.
powiedz mi czy ten plik co łaczy sie ze swoja domowa strona jest w jaki kolewiek zwiazany z programem którym pobierasz pliki z sieci czyli "imesh".
Jesli tak to mozliwe ze najpierw musiisz odinsatalwac "imesha"a dopiero pózniej usunac te pliki.
Jesli natomiast nie to mozliwe ,ze sciagniołes sobie szpiegowskie oprogramowanie spyware jakiegos oprogramowania i aby usunac te pliki potrzebujesz programu do usuwania spyware.A z tego co mi sie zdaje to znajdziezsz go na Instalkach.
Jak to nie poskutkuje to obawiam sie ze bedziesz musiał usunac te pliki poprzez rejestr systemu*tu masz wiecej info:
http://www.it-faq.pl/EditModule.aspx?tabid=1&mid=1158&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=2186
"Ja zawsze polecam-Przywracanie Systemu "hehe-szybkie i proste.
pozdro*
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

re: A.exe

Postprzez lech » 29 Wrz 2005, 23:50

PostUA:

To miało moim zdaniem związek z Imesch. W ty czasie w folderze "my shared folder"- pozostałym po kaazie, zauważyłem że w czasie sciągania przez Imesch oprócz sciągniętych mp3 pojawiło się mnóstwo archiwów rar. Otworzyłem jeden z nich(zastrzegam że nie uruchamiałem, ani nie wypakowywałem) i zobaczyłem, że to folder o nazwie FILM.exe. Otworzyłem drugi i to samo. Bałem się uruchamiać tego "film. exe"
Każde archiwum rar miało nazwę filmu. Tych spakowanych folderów było mnóstwo. Były to tytuły filmów na każdą literę alfabetu po kilkaset!!!Oczywiście Imesch pościągał to bez mojej zgody.

Moja operacja wtedy była taka: usunęłem wszystkie archiwa rar z tego folderu i skopiowałem moje mp3 do folderu moja muzyka.
Po ponownym włączeniu Imesch, znów zaczął pobierać te same archiwa do tego samego folderu, co skończyło się jego usunięciem. Zastanawiałem się, gdzie Imesch znowu po ponownym włączeniu ściągnie mi te podejżane pliki? Właczyłem znowu program a ten zaczął ściagać te pliki do folderu, który pozostał po mule. Usunęłem ten folder i nie mam już tego problemu. Jednak musiałem odinstalować Imesch, bo pojawiły się te problemy, które opisałem w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
lech
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Wrz 2005, 12:56

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników