TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Aby nagrać płytę dvd...

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez villemo » 12 Lip 2008, 18:00

PostUA:


Pytanie może banalne...
Proszę o wyrozumiałość,dopiero się uczę.
Jaka jest min. ilość wolnej przestrzeni na dysku,potrzebnej do nagrania płyty dvd ?
Ostatnio edytowany przez villemo, 17 Wrz 2008, 15:13, edytowano w sumie 1 raz
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Postprzez T » 12 Lip 2008, 22:14

PostUA:


nie ma takiego czegos. chyba ze robisz kopie z plyty na plyte nie sposobem "w locie". a tak to mozesz miec nawet 50kb wolnego i tak ci nagra.
Pozdrawiam
T
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 72
Dołączenie: 17 Gru 2005, 23:46

Re: Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez villemo » 17 Wrz 2008, 14:45

PostUA:


T napisał(a):nie ma takiego czegos. chyba ze robisz kopie z plyty na plyte nie sposobem "w locie". a tak to mozesz miec nawet 50kb wolnego i tak ci nagra.



Czy ktoś mógłby potwierdzić ten post?
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Re: Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez Bozz » 17 Wrz 2008, 15:01

PostUA:


Chcesz nagrać coś z dysku czy skopiować? Jeśli skopiować i masz jedną nagrywarkę to w programie możesz ustawić dysk i folder w którym będzie przechowywany obraz przed nagraniem i wtedy potrzeba mniej więcej tyle, ile ma płyta ale nie musisz mieć tyle na partycji systemowej, napisałem już dlaczego. Jeśli chcesz po prostu nagrać to jak T napisał, choć nie do końca bo system na pewno nie pozwoli zapełnić systemowej partycji do wolnej przestrzeni rzędu 50KB.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez villemo » 17 Wrz 2008, 15:12

PostUA:


Już rozumiem,prześledziłam pewne forum o tematyce nagrywania cd\dvd i zdaje się że powielają tam błędną informację,bądż nie rozróżniają polecenia skopiuj - nagraj.Dziękuję.
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Re: Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez in2dex » 17 Wrz 2008, 20:08

PostUA:


Jak jesteś początkująca to zacznij od NERO dużo możliwości i łatwość w obsłudze
Awatar użytkownika
in2dex
Postujący
Postujący
 
Posty: 276
Dołączenie: 12 Wrz 2008, 21:17
Miejscowość: Mazowieckie
Pochwały: 2

Re: Aby nagrać płytę dvd...

Postprzez villemo » 17 Wrz 2008, 20:41

PostUA:


Nie w tym rzecz...to stary post,chciałam tylko wyjaśnić do końca zagadnienie.Korzystam tylko z Nero inny program się nie sprawdził :D
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]