TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ad-aware czy spyware Doctor

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Postprzez Bozz » 30 Kwi 2008, 22:26

PostUA:

Tak jak pisała niunka dobry antywirus + zapora.
Ja bym polecał ESET Smart Security, który ma w sobie antywirusa, firewall'a i antyspyware lub Kaspersky Internet Security. (Można jeszcze dodać np. Ewido j/w)
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Pomocy:D » 30 Kwi 2008, 22:32

PostUA:

Dobra to zainstluje to odinastaluje ad-aware oraz spyware Doctor i bede miec na kompie to i ten AVG jedno pytanie jak uaktualic u niego baze danych wirosow?
Pomocy:D
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Kwi 2008, 21:15

Postprzez Bozz » 30 Kwi 2008, 22:40

PostUA:

Napisz najpierw co chcesz zainstalować
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez Pomocy:D » 01 Maj 2008, 10:15

PostUA:

Zostawie te 2 spywary bo moim zdaniem są skuteczne mam jeszcze ze dwa pytania xD
1. Słyszłem kiedyś że jeżeli spywary albo antywirusy nie są do siebie kompatybilne to zaczynają same tworzyć wirusy czy to prawda?
2. Jak moge (oprócz skanu znaleźć czy nie mam keylogera?
Jeżeli chodzi o ctrl+ale+delete i szukanie w procesorze nazwy keyloger to wiem ale czy może one mają także inne nazwy?
Dziekuję z góry za odp.
Pomocy:D
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Kwi 2008, 21:15

Postprzez Bozz » 01 Maj 2008, 11:54

PostUA:

1. Co do programów antyspyware to nie słyszałem jeszcze by występowały jakieś problemy przy ich większej ilości,a na pewno już nie będą tworzyć wirusów.
Antywirus powinien być tylko jeden, ale nie dlatego, że będą tworzyć wirusy. Jeżeli będzie więcej może to powodować niestabilność systemu i problemy z nim, a to dlatego że obydwa mają włączonego rezydenta i powstają konflikty.

2. Możesz wkleić logi (Z HijackThis'a, Combofixa i Silent Runners) do działu Bezpieczeństwo w nowym temacie.
Jak nie wiesz jak je zrobić to poczytaj: otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Postprzez konan12 » 01 Maj 2008, 12:06

PostUA:

1. Nie wiem , ale wydaje mi sie ze , nie mogą sie same tworzyć

2. jak masz keyloggera to możesz sprawdzić Advanced Anti Keylogger programem lub dać na forum loga z HijackThis tu masz poradnik
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Lis 2006, 14:43

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]