TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

administracja troche brutalniejsza?;]

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

administracja troche brutalniejsza?;]

Postprzez KiTT » 30 Maj 2005, 23:49

PostUA:

Witam!
Mozna powiedziec ze jestem administratorem sieci, choc to poprostu pare kompow polaczonych drutem ;], zamiast serva mam router i w zaden sposub nie wiem jak moge kontrolowac co dane osoby sciagaja i jakich programow urzywaja, chodzi o P2P oczywiscie, czy zna ktos program ktory bynp. instalowalo sie u takiej osoby i przesylal by mi takie informacje? chyba ze ktos zna lepszysposub ?? z gory dzieki za pomoc pozdrawiam !
KiTT
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Maj 2005, 23:42

Postprzez malutkia » 31 Maj 2005, 16:34

PostUA:

Obawiam sie, ze bedziesz musial postawic maly serwerek. Ale to na prawde straszniej brzmi niz jest w rzeczywistyosci. Komp na serwer nie musi byc az taki wspanialy. Na linuxie to az taki problem nie jest. Poczytaj o tym, jest bardzo duzo w sieci. wtedy bedziesz mogl robic wszystko ;)
pozdrawiam malutkia
There is only a thin line between winning and losing.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2005, 14:30
Miejscowość: C-n

Postprzez zebra » 19 Cze 2005, 00:45

PostUA:

malutkia ty tylko o tym Linuxie. Jakaś propaganda, czy co? A może czysty marketing? :):)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Cisz » 19 Cze 2005, 02:41

PostUA:

zebra napisał(a):malutkia ty tylko o tym Linuxie. Jakaś propaganda, czy co? A może czysty marketing? :):)

Dołaczam siie do tych pretensji. Linux nie jest jedynym systemem operacyjnym któóry zapewnia skuteczną i wydajną obsłługę sieci. XP jest NAPRAWDĘ dobrym systemem operacyjnym.....
Nigdy nie sądziłem że będę bronił Microslftu...........

Ale XP jest tego warte.....

z SP2 przy wyłączeniu standardowego firewalla i z zainstalowaniem własnych programów jest naprawdę skuteczny.
Proponuje troche pokombinować. Z czasem poznasz wszystkie problemy związane z administrowaniem sieci. I zaczniesz sobie radzić w tej dziedzinie...

Wierz mi.
Wiem co mówię :)
Awatar użytkownika
Cisz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Gru 2004, 22:49

Postprzez zebra » 19 Cze 2005, 18:24

PostUA:

A poza tym Linux, cieszący się opinią bardzo bezpiecznego i niezawodnego, jest dziełem człowieka. Nie jest więc doskonały. Co prawda można jednak zwiększyć bezpieczeństwo systemu, eliminując lub chociaż zmniejszając zagrożenia wewnętrzne i zewnętrzne. Jest jeszcze jedna kwestia, system dyryguje wszystkimi urządzeniami peceta dzięki sterownikom. Przeciwnicy Linuksa twierdzą, że jest to system, w którym wystepują kłopoty ze zdobyciem i instalacją sterowników. To nieprawda. Sterowniki w Linuksie są przeważnie modułami kernela. Aby je skompilować i zainstalować, w systemie muszą się znajdować źródła kernela systemu oraz kompilator gcc wraz z programami pomocniczymi. Potrzebne oprogramowanie i pliki są dostarczane z Linuksem. Zainstalowanie potrzebnych składników systemu za pomocą menadżerów pakietów nie powinno sprawić problemu nawet początkującemu użtkownikowi. Jednak Linux mimo wszystko jest skomplikowanym systemem, jeżeli można tak to ująć. O ile dużego problemu nie stanowi chociażby instalacja sterowników, to konfiguracja jądra jest procesem trudnym nawet dla zaawansowanych użytkowników... Poza tym, radzę lekturę na temat Linuksa i jego minidystrybucjach, na przykład MonkeyLinux. malutkia, przecież nie każdy od razu wypłynie na głęboką wodę i rzuci Windows z dnia na dzień...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez malutkia » 19 Cze 2005, 21:06

PostUA:

Tylko, ze na XPku, zeby wlozyc powyzej dwoch sieciowek i je zainstalowac trzeba robic do tego specjalny interfejs. A moze mi jeszcze powiecie, ze to jest prostrze od przeczytania paru kursow. Zreszta kazdy OS ma swoje wady, ale Linux nie ma ich az tak duzo jak windows9*, badz me. Zreszta wszyscy ograniczaja sie tylko do systemow firmy microsoft, a dlaczego? Bo sa platne i wiekszasc ma piraty?
pozdrawiam malutkia
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 19 Cze 2005, 22:14

PostUA:

Nie rozmawiamy o Windows 9X, ani Me:) To są faktycznie niedopracowane systemy, delikatnie mówiąc. Ale seria XP to już inna sprawa. Mogą swobodnie konkurować z Linuksem pod względem bezpieczeństwa i stabilności. malutkia, jednak nic nie poradzisz na to, że większość korzysta z produktu Microsoftu:) Mimo wszystko Linux jest systemem problematycznym i nie każdy użytkownik ma tyle zapału i cierpliwości, żeby to wszystko ogarnąć i zrozumieć, przede wszystkim. Gratuluję odwagi i samozaparcia, jeżeli mimo wszystko postanowiłaś dokonać wyboru Linuksa. Ja obecnie jestem w fazie czytania lektur i poradników na ten temat. Cytuję: "Zresztą wszyscy organiczają się tylko do systemów firmy microsoft, a dlaczego? Bo są płatne i większość ma piraty?" Moja odpowiedź, jest dokładnie taka sama jak ostatnie zdanie we wcześniejszym poście: "...przecież nie każdy od razu wypłynie na głęboką wodę i rzuci Windows z dnia na dzień..." Pozdrawiam wszystkich zwolenników zarówno Windowsa jak i Linuksa:) Pozdro malutkia!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez malutkia » 20 Cze 2005, 14:29

PostUA:

zebra napisał(a):malutkia ty tylko o tym Linuxie. Jakaś propaganda, czy co? A może czysty marketing? :):)

A tak apropos to Linux jest darmowy.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 20 Cze 2005, 17:17

PostUA:

To nie jest żaden argument, aby przejść z Windowsa na Linuksa. Tak uważam. Z resztą tak, jak pisałaś. Większość użytkowników Windowsa i tak ma piraty.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez proktor » 21 Cze 2005, 16:55

PostUA:

zebra napisał(a):Nie rozmawiamy o Windows 9X, ani Me:) To są faktycznie niedopracowane systemy, delikatnie mówiąc. Ale seria XP to już inna sprawa. Mogą swobodnie konkurować z Linuksem pod względem bezpieczeństwa i stabilności. malutkia, jednak nic nie poradzisz na to, że większość korzysta z produktu Microsoftu:) Mimo wszystko Linux jest systemem problematycznym i nie każdy użytkownik ma tyle zapału i cierpliwości, żeby to wszystko ogarnąć i zrozumieć, przede wszystkim. Gratuluję odwagi i samozaparcia, jeżeli mimo wszystko postanowiłaś dokonać wyboru Linuksa. Ja obecnie jestem w fazie czytania lektur i poradników na ten temat. Cytuję: "Zresztą wszyscy organiczają się tylko do systemów firmy microsoft, a dlaczego? Bo są płatne i większość ma piraty?" Moja odpowiedź, jest dokładnie taka sama jak ostatnie zdanie we wcześniejszym poście: "...przecież nie każdy od razu wypłynie na głęboką wodę i rzuci Windows z dnia na dzień..." Pozdrawiam wszystkich zwolenników zarówno Windowsa jak i Linuksa:) Pozdro malutkia!

kazdy system w rekach dobrego admina jest bezpieczny ;) ...(no dobra nie kazdy :) )
co do stabilnosci xp a linux to bym sie kłucił,linux stabilniejszy chodz nieiem jak xp chodzi na inych formatach instalowałem na fat32 a słyszałem ze ntfs stabilniejsz ;) (nigdy jeszcze nic na nim nie instalowałem) ale i tak pewnie linux stabilniejszy przynajmniej redhat7.2 którego uzywam

na xp mozna z palcem w dupie sie wpierdolic robiac wirtualny pulpit namawiajac człowieka zeby zaznaczył jedno okienko w własciwosci<<zdalne :)

co do win9x czyli tez 98 to bez wiekszych problemów mozesz sobie zrobic zdalny dysk na swoim kompie(czyli obsługujesz dysk człeka który go ma,niewiem jak to jest z se2)

zebra napisał(a):To nie jest żaden argument, aby przejść z Windowsa na Linuksa. Tak uważam. Z resztą tak, jak pisałaś. Większość użytkowników Windowsa i tak ma piraty.

Widocznie dla firm które go uzywaja to jest argument,przeciez nie zainstaluja w nich pirata bo czesta kontrola,a z orginalnego xp z licencja dla firm trzeba ładnie zabulic ;)

Oprucz rh os-em którego uzywam jest jeszcze win98 (wszystko w nim pasi)
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez proktor » 21 Cze 2005, 17:03

PostUA:

sorki,ze drugi post ale tam juz nawaliłem,

snifera sobie sciagnij , www.haker.com.pl

taie badziwie które przechwyca informacje chodzace po sieci,

ale nimam pojecia jak działa router.

Na hubach to jest mozliwe
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez malutkia » 21 Cze 2005, 18:15

PostUA:

proktor napisał(a):
na xp mozna z palcem w dupie sie wpierdolic robiac wirtualny pulpit namawiajac człowieka zeby zaznaczył jedno okienko w własciwosci<<zdalne :)

A probowales takie akcje? Bo w wiekszosci ludzie tak mowia bo uslyszeli. Jezeli bys probowal to chyba mowilbys troszke inaczej.

No wlasnie, majac kompa na firme to mozna sie spodziewac kontrol i to nawet dosc sporo. W a ogole to to jedyny windows robiony na serwer, ktorego znam to 2003. a nikt tu o nim nie wspomnial :(.

A w gole mowiac o os;ach ustalmy najpierw konkretne produkcje bo to jest rozmowa troche ogolnikowa.
pozdrawiam malutkia
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 21 Cze 2005, 18:50

PostUA:

malutki prubowałem tego ale tylko ugodni z kumplem wiec to niebył zaden problem miałem chasło i login ;)

w sumie tylko po to instalowałem xp :)

ej zastanawiajac sie nad działaniem tego wirtualnego pulpitu dochodze do wniosku,ze rozwija sie cos co ułatwi znacznie zdalna administracje telnet za jakis cza moze juz niebyc przydatny

chociaz fałszywej wiadomosci email przez niego nie wyslesz w telnecie to podstawa
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez malutkia » 21 Cze 2005, 21:14

PostUA:

Jeszcze raz ktos powie na mnie w rodzaju meskim a skopie ryje!!! Czytac nie umiecie??? Przepraszam, ze tak ostro, ale ilez mozna?
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Postprzez proktor » 21 Cze 2005, 22:02

PostUA:

hehehe.....mała :D

nerwica/okres?? :D

urazona duma?? :D

powaznie mówie,chciałem napisac poprawinie czyli malutkija,ale nie trzezwy stany i wszystko jasne dupa,klapa na pełnym froncie :twisted:
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]