zebra napisał(a):Nie rozmawiamy o Windows 9X, ani Me:) To są faktycznie niedopracowane systemy, delikatnie mówiąc. Ale seria XP to już inna sprawa. Mogą swobodnie konkurować z Linuksem pod względem bezpieczeństwa i stabilności. malutkia, jednak nic nie poradzisz na to, że większość korzysta z produktu Microsoftu:) Mimo wszystko Linux jest systemem problematycznym i nie każdy użytkownik ma tyle zapału i cierpliwości, żeby to wszystko ogarnąć i zrozumieć, przede wszystkim. Gratuluję odwagi i samozaparcia, jeżeli mimo wszystko postanowiłaś dokonać wyboru Linuksa. Ja obecnie jestem w fazie czytania lektur i poradników na ten temat. Cytuję: "Zresztą wszyscy organiczają się tylko do systemów firmy microsoft, a dlaczego? Bo są płatne i większość ma piraty?" Moja odpowiedź, jest dokładnie taka sama jak ostatnie zdanie we wcześniejszym poście: "...przecież nie każdy od razu wypłynie na głęboką wodę i rzuci Windows z dnia na dzień..." Pozdrawiam wszystkich zwolenników zarówno Windowsa jak i Linuksa:) Pozdro malutkia!
kazdy system w rekach dobrego admina jest bezpieczny

...(no dobra nie kazdy

)
co do stabilnosci xp a linux to bym sie kłucił,linux stabilniejszy chodz nieiem jak xp chodzi na inych formatach instalowałem na fat32 a słyszałem ze ntfs stabilniejsz

(nigdy jeszcze nic na nim nie instalowałem) ale i tak pewnie linux stabilniejszy przynajmniej redhat7.2 którego uzywam
na xp mozna z palcem w dupie sie wpierdolic robiac wirtualny pulpit namawiajac człowieka zeby zaznaczył jedno okienko w własciwosci<<zdalne

co do win9x czyli tez 98 to bez wiekszych problemów mozesz sobie zrobic zdalny dysk na swoim kompie(czyli obsługujesz dysk człeka który go ma,niewiem jak to jest z se2)
zebra napisał(a):To nie jest żaden argument, aby przejść z Windowsa na Linuksa. Tak uważam. Z resztą tak, jak pisałaś. Większość użytkowników Windowsa i tak ma piraty.
Widocznie dla firm które go uzywaja to jest argument,przeciez nie zainstaluja w nich pirata bo czesta kontrola,a z orginalnego xp z licencja dla firm trzeba ładnie zabulic
Oprucz rh os-em którego uzywam jest jeszcze win98 (wszystko w nim pasi)