Witam, od dłuższego borykam się z drobnym problemem w Adobe Reader. Otóż po otwarciu dokumentu i mając pierwszą stronę otwiera mi się jedna strona, hccoiaż w opcjach dałem powiększenie na 100%, gdyż na całej widocznie stronie jest nieczytelny i przy każdym uruchamianiu programu muszę od nowa zwiększać powiększenie, trochę nurtujące gdy się przebiera w pdf-ach. W opcjach dałem już powiększenia na 100$, 150%, jakieś rozdzielczości na cal ale dalej nic. Korzystałem z wersji 7 coś.
W końcu przerzuciłem się na tą najnowszą - 9 mając nadzieję, że problem ustanie. Niestety nie.
http://img708.imageshack.us/img708/5619/beztytuumq.jpg
Dalej mam tak samo jak widać na screenie. Czy ta się jakoś ustawić domyślne powiększenie na 150%, a nie żeby cała strona się wyświetlała.
Oraz czy da się ustawić tło Reader'a z szarego np. na białe, jak to było w poprzednich wersjach?
I ostatnie pytanie odnośnie wyszukiwania. W dokumentach często nie chce mi znaleźć wyszukiwarka danego słowa, czemu (dotyczy 7x i 9x wersji). Np. w dokumencie jest słowo herbata kilka razy i znajdzie. A gdy chcę np. inne słowo, które występuję często i jest widoczne m.in na otwartej stronie - już nie. Zmieniałem już jakieś kryteria wyszukiwania, opcje ale dalej. Idzie to jakoś ustawić, bo ciężko jest szukać czegoś w 100-stronicowym dokumencie.
Pozdrawiam