TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Adres IP- czy ktoś może dzięki niemu znać dane internauty???

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Adres IP- czy ktoś może dzięki niemu znać dane internauty???

Postprzez kramek » 10 Mar 2005, 16:27

PostUA:

Witam. Czy jak zostawiłem swój adres ip na jakiejś stronie to czy ten ktoś może się dowiedzieć moje dane??? I jak sprawdzić czy mam adres IP bo kożystam z sieci lan. Jak zmienić swój IP??? Pozdrawiam prosze o odpowiedz help!!!
kramek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Paź 2004, 16:35
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Mirahz » 11 Mar 2005, 00:11

PostUA:

Witam. O jakie dane chodzi?
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez SkeeteR » 11 Mar 2005, 14:02

PostUA:

Jeżeli trafisz na jakiegoś uparciucha to może wygrzebać wszystkie Twoje dane... To nie jest duży problem, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać i czym szukać... A jeśli masz stały adres IP to każdy, dosłownie każdy, może znać Twoje dane... Owe dane sprawdza jakiś serwis. Adresu strony nie pamiętam. Jak znajde to zapodam. :)
Awatar użytkownika
SkeeteR
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Mar 2005, 11:06
Miejscowość: Z Ziemii

Postprzez henryk51 » 27 Mar 2005, 23:44

PostUA:

:arrow: kliknij na telewizorki w zasobniku systemowym prawym myszy i wybierz stan ,a wnowym oknie na zakładkę Obsługa i zobaczysz swój nr IP
Ostatnio edytowany przez henryk51, 28 Mar 2005, 09:36, edytowano w sumie 1 raz
henryk51
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Mar 2005, 18:42

Postprzez Marcinkssg » 28 Mar 2005, 08:19

PostUA:

Jak masz sieć lan to możesz zmienić IP ja też mam w sieci lan. Odłanczasz cały modem od kompa (CAŁY) wszystkie kable które są podłączone do niego i zostawiaj tak na jakieś 10 min. i masz nowy IP. To jest skiteczne bo tak próbowałem zrobić i się udało.
Pozdro
TYLKO STAL GORZÓW!!!
Awatar użytkownika
Marcinkssg
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Mar 2005, 10:27
Miejscowość: STAL Gorzów !!

Postprzez sami25 » 17 Kwi 2005, 21:27

PostUA:

IP jest to adres internetowy
jest unikatowy dla każdego komputera/połączenia można z jego pomocą odczytać lokalizacje połączenia
To że ktoś jest za lanem/kablówką nie zawsze pomaga w maskowaniu się
sami25
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Kwi 2005, 21:11

Postprzez malutkia » 18 Kwi 2005, 17:22

PostUA:

W lanie moi kochani mozecie zmienic sobie IP tylko za zgoda admina! hmm, wszystko mozna dprawdzic, tylko trzeba wiedziec jeszcze, jak wejsc do systemu... to dluga historia, a ja mam malo czasu...
There is only a thin line between winning and losing.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2005, 14:30
Miejscowość: C-n

Postprzez kobe » 18 Kwi 2005, 22:53

PostUA:

Marcinkssg napisał(a):... Odłanczasz cały modem od kompa (CAŁY) wszystkie kable które są podłączone do niego i zostawiaj tak na jakieś 10 min. i masz nowy IP. To jest skiteczne bo tak próbowałem zrobić i się udało.....

bzdury!!! jak nie ustawisz na stałe to zmienia Ci się jak chce. A zresztą adres wewnętrzny sieciowy to nie to o czym chce wiedzieć kramek

malutkia napisał(a):W lanie moi kochani mozecie zmienic sobie IP tylko za zgoda admina! hmm, wszystko mozna dprawdzic, tylko trzeba wiedziec jeszcze, jak wejsc do systemu... to dluga historia, a ja mam malo czasu...

nie tylko za zgodą bo to zależy jaki admin. jak serwer DHCP przydziela adresy bez ograniczeń, bez tablicy ARP to można sobie wpisywać IP jakie się tylko podoba. Więc nie zaciemniajcie chłopakowi obrazu :lol:
Awatar użytkownika
kobe
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Kwi 2005, 11:00

Postprzez malutkia » 19 Kwi 2005, 14:53

PostUA:

Fakt, a w ogole, to jak jestes w lanie to chyba jestes za natem, nie? a jezeli jestes za natem to widac tylko IP serwera twojego lanu.
There is only a thin line between winning and losing.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2005, 14:30
Miejscowość: C-n

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]