Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Akademicka żółwia sieć bezprzewodowa

28 Lut 2009, 12:45

Witam
Mam taki problem. Dopiero co doczekałem się w akademiku jak manny z nieba internetu bezprzewodowego. Jest tylko jeden problem. Jak wszyscy siadli w pokojach na neta u siebie, to chyba nastąpiło jakies przeciążenie i strony ledwo co się wgrywają - prościej mówiąc każda strona to totalna zamułka - i totalne wyrywanie włosów z głowy z tego powodu :sad: Czy jest jakiś sposób by przyspieszyć internet bezprzewodoy na komputerze - nie chodzi mi o ściąganie z p2p czy jakich innych rapidów - chciałbym tylko żeby sprawnie i szybko wgrywały się strony WWW ...
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam

Re: Akademicka żółwia sieć bezprzewodowa

28 Lut 2009, 14:31

Jest możliwość, administrator sieci musi udostępnić przepustowość dopasowaną do potrzeb mieszkańców akademika :) Z twojego opisu wynika, że łącze jest przeciążone a na to nie możesz nic poradzić. Może administrator powinien zablokować ruch p2p bo pewnie niektórzy studenci "ssają" pliki co przyczynia się do zapychania łącza... Niestety tak to już jest ze współdzielonym internetem.
Wyślij odpowiedź