Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez Barty » 28 Lut 2009, 12:45
UA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1
Witam
Mam taki problem. Dopiero co doczekałem się w akademiku jak manny z nieba internetu bezprzewodowego. Jest tylko jeden problem. Jak wszyscy siadli w pokojach na neta u siebie, to chyba nastąpiło jakies przeciążenie i strony ledwo co się wgrywają - prościej mówiąc każda strona to totalna zamułka - i totalne wyrywanie włosów z głowy z tego powodu
Czy jest jakiś sposób by przyspieszyć internet bezprzewodoy na komputerze - nie chodzi mi o ściąganie z p2p czy jakich innych rapidów - chciałbym tylko żeby sprawnie i szybko wgrywały się strony WWW ...
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam
-
Barty
- Forumowicz
-
- Dołączenie: 12 Sie 2005, 19:15
przez rumun » 28 Lut 2009, 14:31
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6
Jest możliwość, administrator sieci musi udostępnić przepustowość dopasowaną do potrzeb mieszkańców akademika
Z twojego opisu wynika, że łącze jest przeciążone a na to nie możesz nic poradzić. Może administrator powinien zablokować ruch p2p bo pewnie niektórzy studenci "ssają" pliki co przyczynia się do zapychania łącza... Niestety tak to już jest ze współdzielonym internetem.
-
rumun
- Administrator
-
- Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
- Miejscowość: PL
- Pochwały: 14
-
Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN
Kto jest na forum
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]