TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Siema
Który procesor lepszy AMD Athlon X2 Dual Core 3Ghz
Czy Intel core 2 Duo 2.33Ghz
Słyszałem że Intel jest lepszy, ale podobno na grach siada, z drugiej strony 2.33 to nie 3.00
Co o nich sądzicie?
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to, że się z nam nie kontaktuje.
Albert Einstain
Nie ma sensu pakowania hajsu w athlona, bo wydajnością c2d nie dorówna.
Na o/c kompletnie siada, a C2D wyciągniesz ponad 3ghz. Napisz ile kasy na całego kompa kasy to ci napisze jaką płyte głowną itp.
Hmm...
MOBO: Abit IP35-E, Foxconn P35A albo Gigabyte GA-P35-DS3. Ceną nie wyjdą poza 400zł
CPU: Od Intela E4400, albo E4300. Wielkiej różnicy pomiędzy nimi nie ma. Też nie kosztują więcej niż 410zł.
RAM: Patriot-y 2GB w 800mhz jak sie wyrobisz z ceną, a jak nie to 667mhz. 200zł
Zasilacz: Jakiegoś Tagana albo Chiefteca, zależy, czy coś będziesz kręcił. Od 480w wzwyż. 400zł
GPU: 8600gt od galaxy za ok. 400zł
HDD: Seagate Barracuda 250GB 7200.10 250zł
Nagrywarka: Od Lg h66n
I do tego dorzuć jakąś bude. Pozdro.
Mógłby mi ktoś pomóc w złożeniu kompa do 1300zł po cenie z allegro ??!! Byłbym wdzięczny... Z tych wszystkich postów już nie wiem co wybrać... Czy AMD vs INTEL czy GeForce vs Ati ... Pomocy !!
(procek, karta graficzna, zasilacz,płyta główna, ram)