TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Antywirus dla firmy...

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Antywirus dla firmy...

Postprzez luky » 02 Mar 2006, 00:03

PostUA:

Siema. Moja kuzynka zakłada firme i chce zakupić jakiegoś dobrego antywirusa i prosiła mnie o pomoc. Będę zobowiązany jak ktoś mi doradzi co mam jej zaproponować. Ps. Warunkiem jest raz wykupiana licencja.
Awatar użytkownika
luky
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sty 2006, 20:48
Miejscowość: Lubotyń

Postprzez rumun » 02 Mar 2006, 10:50

PostUA:

Nie wiem czy znajdziesz dobrego antywirusa, który nie będzie wymagał odnawiania licencji co jakiś czas (np. co rok). Z doświadczenia mogę polecić Norton Internet Security.

Norton AntiVirus to jedno z najbardziej wiarygodnych rozwiązań antywirusowych na świecie. Norton Personal Firewall zabezpiecza dane osobowe i powstrzymuje hakerów. Natomiast Norton Privacy Control, Norton AntiSpam, i Norton Parental Control chronią użytkownika i jego rodzinę przed innymi zagrożeniami często występującymi online.

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... curity.php
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez Matti13 » 02 Mar 2006, 14:55

PostUA:

JA ci radze wykupic albo MKS Vir, albo NOD 32. Cena przystępna, a wykrywalność duza
Awatar użytkownika
Matti13
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Mar 2006, 19:01
Miejscowość: Z domu :P

Postprzez Hpest » 02 Mar 2006, 20:39

PostUA:

Najlepszy byłby antywirus sprzętowy, choć i to wiąże się z dodatkowymi kosztami.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez proktor » 02 Mar 2006, 21:33

PostUA:

Hpest napisał(a):Najlepszy byłby antywirus sprzętowy, choć i to wiąże się z dodatkowymi kosztami.

Hpest co daje antivirus sprzętowy jeśli serwer jest cały czas włączony, a z serwera są skanowane wszystkie kompy(tzn. cala siec)?

ps. pierwszy raz o czyms takim słysze, ale domyślam się jak to działa.

Jeśli firma twojej siostry się cały czas rozwija a budrzet skąpy to raczej niech wykupi orginalnalne windowsy(ale zapewne tak zrobią) i kożystają z aktualizacji :)

Postawią firewala sprzętowego, i kożystają z darmowych rozwiązań... Raczej taki system/siec jest bezpieczny.

To i tak wiąże się z dużymi kosztami, ale w przypadku wykpywania co rok licencji, i tak jest to dobry interes.
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez Hpest » 03 Mar 2006, 01:47

PostUA:

Chyba jednak Nie. Antywirus sprzętowy jest bezpośrednim współpracownikiem najczęściej "Kart sieciowych" i stąd takie doskonałe zabezpieczenie. Antywirus ten Blokuje automatycznie dostęp do systemu Intruzom wcześniej niż zwykłe Blokady zabezpieczające bo działa w centrum połączenia, czyli modemie i dzięki temu może lepiej, a także szybciej zareagować na włamanie do komputera. Rozwiązanie takie jest dość kosztowne, choć coraz częściej stosowane, głównie w Bankach, Prywatnych Firamach. Dość żadko można spotkać się z takim antywirusem w zwykłych domach. Do najlepszych w tej kategorii należy M.in D-Link specjalizujący się w produkcjii Modemów, głownie Internetowych.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników