TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Antywirus + ochrona

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Antywirus + ochrona

Postprzez t.w.21 » 16 Sie 2008, 13:51

PostUA:

Elo tyaka prośba nie jest tu dośc dużo mądrych osób więc pisze by prosić o poradę nie
Jaki antywiry=us używać bądz w jaki zainwestować tak do 200 zł aby sie sprawdził
dotąd używałem Pandy i G - Data total Care ale widze ze to syf
wiec prosze o porade zasugerowałem sie Kasperskim 2009 i sciągnąłem wersje trial na 30 dni 2009
Czy to dobry wybór jak narazie mam go 2 dni i dośc szybko znalazł wirusy których nie znalazły pop. anty wiry co jeszcze można do instalowaqć co radzicie żeby zainstalować jakie programy aby wzmocnić bezp. w kompie

Prosze o kontakt i porade mje gg 6504607 :D
Acha i jeszcze jedno ważne spostrzezenie Kaspera sciagałem z kaspersky.com ponieważź moja moziila tylko tej przegladarki używam nie chciała otworzyć strony polskiej tego antywirusa i sciagnac polskiej wersji i jeszcze jedno pytanko czy jest jakieś obejscie klucza by móc używać tej wersji co sciagnałem dłużej niz 30 dni albo polećcie mi jak9iś darmowy i dobry w to miejsce antywirus dopoki nie zebiore kasy na jakiś dobry płatny anty wir ew kasperski ktory u nas kosztuje w Media Markt 190 zł co jest dośc drogie jak na oje mozliwości finansowe prosze o pom oc
moje gg 6504607 zapraszam do pogawędki
Awatar użytkownika
t.w.21
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lut 2008, 13:40
Miejscowość: Toruń

Postprzez murarz777 » 16 Sie 2008, 14:56

PostUA:

Mam Kasperskiego i go serdecznie polecam
jak na razie moim zdaniem zapewnia najlepszą ochronę komputerowi
ale nie tylko Antywirus jest potrzebny trzeba jeszcze używać rozumu :wink:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez t.w.21 » 16 Sie 2008, 15:02

PostUA:

no dzięki a jakiś armowy porownywalny z kasperskim antywir

albo jak obejsc kluczitp zeby moc dlużej uzywać tej wersji trial i moc pob aktualizacje wirów bo kase ew bede miał dopiero na swieta w grudniu
moje gg 6504607 zapraszam do pogawędki
Awatar użytkownika
t.w.21
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lut 2008, 13:40
Miejscowość: Toruń

Postprzez murarz777 » 16 Sie 2008, 15:04

PostUA:

No ja mam keya na 365 dni ale nie na forum o takich rzeczach nie można pisać regulamin :)
Jak chcesz darmowy to Avast wszyscy go tak chwalą to chyba dobry jest :wink:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez huber2t » 20 Sie 2008, 08:42

PostUA:

Nawet najlepsze darmowe oprogramowanie nie dorówna płatnemu nawet słabemu. Ja osobiście korzystam z Avasta i nigdy syfu nie mniałem. Ale także skanuję na bieząco skanerami onnline. Polecam ci z płanych Kasperskiego
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Dawid255151 » 20 Sie 2008, 10:07

PostUA:

Szczerzę to powiem tak antywirusy darmowe są słabej jakości są to antywirusy "bo są " one są dobre do korzystania z komputera bez internetu,
jeśli komuś zależy na ochronie swego komputera na długi okres to naprawdę warto wydać te 100-150zł i spać spokojnie niż mieć coś darmowego, ja używam F-secure 2005 dokładnie kupiłem tego antywirusa 3lata temu za dobrą sumkę i do tej pory mi służy i nieraz mnie wyratował.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez huber2t » 20 Sie 2008, 10:11

PostUA:

Alke F sucure do najlepszych nie należy

Sprawdzajac logi widzę co kto ma i nawet Norton czy Kasprzak przepuszcza wirusy. Nie wystarczy antywirusa kupic i zainstalowac, nalezy go także reguralnie aktualizować
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Dawid255151 » 20 Sie 2008, 11:43

PostUA:

Ja mam F-secure 2005 i jak dla mnie najlepszy jest nie raz z opałów mnie wyciągał i jeszcze nod32 też jest dobry.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez Bozz » 20 Sie 2008, 11:47

PostUA:

Temat rzeka, odsyłam do opcji Szukaj
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator