TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

ANTYWIRUSY TO CIENIASY SPOWALNIAJĄ PRACE KOMPA, PRAWDA

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Re: Bez antywira da się żyć ?

Postprzez niunka » 24 Lut 2006, 15:30

PostUA:

mietek napisał(a):
ciniu123 napisał(a):każdy antywirus spowalnia kompa.

Najlepiej nie mieć antywirusa:

Na kompie mam firewalla i to mi wystarczy

A JAK WY UWAŻACIE???

Ciniu! :shock: Można jakieś konkrety? Jakiego firewalla używasz? Jak radzisz go ustawić, żeby było dobrze? Bo ja się właśnie łamię: mieć czy nie mieć [antywira], oto jest pytanie.

Mam nowiutkiego laptopa z Win XP Home, neta z neostrady i tam oferują abonament na Pandę (3 stopnie zabezpieczenia z firewallem, antywirem, antydialerem, itp.).
Próbowałem używać triala z Nortona (dawali przy zakupie), ale jest kłopot z siecią domową, więc zrezygnowałem.

Jezeli chcesz miec w miare dobrze zabespieczonego kompa to nie wierz w to co tu pisza (bez obrazy,ale sa tu powypisywane glupoty)
Firewall najlepszy z darmowych Kerio
a uwazany za ogolnie najlepszy Outpost Sygate
anty wirus osobiscie polecam Kaspersky Personal,dobry jest rowniez norton,niestety najbardziej pamieciozerny(zeby nie blokowal neta to kwestia konfiguraci,a jest bardzo intuicyjny w obsludze,wiec nie powinienes miec problemow),a najlepszym z darmowych Avast Home
do tego jakis anty spyware,jednym z najlepszych SpyEmergency,dobry jest rowniez ad-wacht (dzialajacy w tle)

Nie sluchaj nikogo ze sam firewall wystarczy lub sam antywir,sa to zupelnie innego rodzaju zabezpieczenia,w inny sposob chronia komputer,zaden firewall nie ochroni cie przed wirusem!
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Hpest » 24 Lut 2006, 18:23

PostUA:

Oczywiście można posiadać samego Firewall'a lecz nie spełnia on wtedy wszystkich funkcjii ochronnych w Systemie użytkownika, pisałem już o tym więc nie będe się powtarzał (patrz.Temat - Bezpieczeństwo Komputera w Sieci ). W końcu po to obydwa typy ochrony powstały aby mogły wspołpracować razem ze sobą. 2 różne Gatunki ochrony Komputera, które Mają ze sobą wiele wspólnego, lecz zajmują się zupełnie innymi typami ochrony.Bezpieczeństwo komputera oraz bezpieczeństwo systemu w sieci. Radzę więcej poczytać na Ten Temat.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Poprzednia

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników