Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Aparat cyfrowy do 700zł

21 Lis 2008, 17:53

tak jak w temacie, mam zamiaer kupic dobra cyfrowke do 700zl. czekam na propozycje.
pozdrawiam

Re: Aparat cyfrowy do 700zł

21 Lis 2008, 20:28

Panna ma takiego Ma TAKIEGO, zdjęcia naprawdę ładnej jakości, jak na cyfrówkę dużo trybów robienia zdjęc. Mikro makro czy jak to się tam pisze jednak nie porobisz... bo do tego potrzebna jest dobra lustrzanka.

Pozdrawiam.

21 Lis 2008, 23:04

Ja Ci polecam Sony H3. Mam go od ponad pół roku i spisuje się świetnie. Wady w tym aparacie to bateria(jak dla mnie) i brak wizjera czy jak to się nazywa. Sądzę że jeśli chcesz się zmieścić w tych 700zł to dostaniesz nowy aparat i zapasową baterię. Zalety to oczywiście 10-krotny zoom optyczny, duży wyświetlacz, 8mpx.
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

02 Gru 2008, 22:01

moge liczyc jeszcze na jakies propozycje?

03 Gru 2008, 22:31

Sony H3 bardzo dlugi czas ladowania lampy i ciemna optyka,brak wizjera w sloneczny dzien bedziesz robil zdiecia "w ciemno" wizjer jest bardzo wazny w aparacie to co widzisz w wizjerze to zobaczy matryca.Nietypowy obiektyw , bardzo drogie filtry od Sony,albo koniecznosc zakupienie reduktora na 58mm.No i aberacja,naprawde nie wiele o nim dobrago znalazlam.Osobiscie bym odradzala.
Olimpusa SP 550 , zapis w formacie RAW co jest bardzo pomocne jezeli chcesz zdiecia obrabiac,poprawiac.Mozliwosc pelnego manualu jak sie nauczysz focic w manualu to znacznie lepsza jakosc fotek automat nigdy tak nie dobierze wartosci.Zasilany niestety paluszkami wiec za wiele fotek nie zrobisz,ale na dobrychakumlatorach 500 powinnien zrobic.No i duzo lepiej wykonana obudowa niz w Sony.Niestety tak jak i Sony dosyc duzy,ale to juz Hybrydy
Ciekawy jest tez Panasonic DMC fz8 - Hybryda,ale duzo uzytkownikow narzeka ne szumy.
Jezeli chodzi o hybrydy bo wszystkie wyzej wymienione to hybrydy to brala bym Fuji S6500 , S9600,matryce CCD , zapis w RAW,sa to aparaty ktorymi mozna naprawde bardzo dobre foty porobic,ale pod warunkiem ze nie bedziesz robil w auto,bardzo dobry wybor przed pozniejszym zakupem lustra.Jak dobrze poszukasz to kupisz w granicach 700-800zl, S6500 w Angli okolo 140 funtow warto zaplacic za przesylke. Z w/w najlepszm wyborem bedzie Fuji.

"Dobry" aparat do 700zl , zapomnij o kompakcie. (tyle co kompaktem to i fonem mozesz pofocic)
Dobry aparat to dobre lustro,ale to nie ten przedzial cenowy.
I pamietaj nie aparat robi zdiecia tylko TY.

04 Gru 2008, 17:03

Może polecę ci to co mam aktualnie na stanie czyli Fuji S5700. Tutaj masz wiele opini na temat tegoż aparatu. Nie zajmuje się fotografią na co dzień, więc nie jest w stanie powiedzieć ci czegoś o nim w żargonie fotografów, ale jest z pewnością warty uwagi.

09 Gru 2008, 21:31

jestem juz pewny ze wezme fuji. podejzewam ze bede raczej "niedzielnym" fotografem i co sadzicie o modelach s1000, s5800 i s8000?

13 Gru 2008, 21:57

tak wiec moj wybor padl na s1000fd. jak za te pieniadze to bardzo korzystny zakup.
Wyślij odpowiedź