TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez R » 28 Kwi 2007, 19:16

PostUA:


Witam, mam problem z Aresem. Łączy się z netem, wyszukuje program, odhaczam go, by zaczął ściągać i.. nie ściąga tylko ciągle pokazuje "wyszukiwanie". Próbowałem tak z wieloma plikami. Na kompie mam dwa konta, z drugiego korzysta siostra i u niej Ares działa. Ściąga. Wpisałem jej wartość liczbową portu, też bez rezultatów. Wczoraj to sie zaczęło..
Przedwczoraj instalowałam antywirusa Nod32, gdzieś przeczytałem, że to przez niego być może, że blokuje pliki. Odinstalowałem, Ares wciąż nie ściągał.


eMule jest podobny w działaniu, szybkości, graficznie?

Aha, i pliki, które udostępniam inni ode mnie mogą ściągać.
R
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:05

Postprzez buzu » 29 Kwi 2007, 13:25

PostUA:


Przeinstaluj Aresa.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 854
Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez R » 29 Kwi 2007, 19:30

PostUA:


Nie pomaga. Próbowałem z wyłączonym/włączonym firewallem/antywirusem.
Mam z jakiegoś powodu zablokowane porty, zainstalowałem eMule, też nie ściąga.
Na koncie siostry jak pisałem, Ares działa, także eMule, którego przed chwilą zainstalowałem.
W tym eMule taki "test" portów jest, mój jest zły, siostry dobry.
R
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:05

Postprzez niunka » 29 Kwi 2007, 20:21

PostUA:


Jakiego firewalla uzywasz ?
Prawdopodobnie firewall blokuje porty, sprawdz utworz reguly.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez R » 29 Kwi 2007, 21:30

PostUA:


niunka napisał(a):Jakiego firewalla uzywasz ?
Prawdopodobnie firewall blokuje porty, sprawdz utworz reguly.


Windowsowska zapora, teraz mi eMule zaczął ściągać. Nie zapeszam. Może to jakiś robak zablokował mi porty, bo w Aresie nie mogę usunąć jednego bezczynnego pliku, w ściąganych. Jest on tam (ten plik) nawet gdy odinstaluje i znow zainstaluję Aresa. Skanowany ten plik, Ares nie pokazują infekcji.
R
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:05

Postprzez niunka » 30 Kwi 2007, 08:54

PostUA:


R napisał(a):Windowsowska zapora, teraz mi eMule zaczął ściągać. Nie zapeszam. Może to jakiś robak zablokował mi porty, bo w Aresie nie mogę usunąć jednego bezczynnego pliku, w ściąganych. Jest on tam (ten plik) nawet gdy odinstaluje i znow zainstaluję Aresa. Skanowany ten plik, Ares nie pokazują infekcji.


Musisz utworzyc reguly w firewallu dla programow p2p bo inaczej nie bedzie laczylo albo bedzie bardzo slabo w eMule bedziesz mial low ID
Zapora Windowsa jest bardzo slaba , dobrze jest zainstalowac cos innego np Outposta albo Kerio.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez R » 01 Maj 2007, 15:34

PostUA:


Wyłączyłem firewalla, Ares i tak nie działa, eMule ściąga wolno, w dodatku prędkość ściągania to sinusoida.
I te reguły dla eMule i Aresa miałem odhaczone.
To problem z portami, ponoć są jakieś rodzaje portów.
Mam problem z takimi, że moje są zablokowane, a na koncie siostry, na tym samym komputerze są odblokowane.

Jak te moje odblokować? :sad:
R
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:05

Postprzez R » 02 Maj 2007, 08:40

PostUA:


Zrobiłem to!! 8)

Poradziłem sobie z tym problemem! Po prostu utworzyłem na kompie nowe konto, przetransportowałem tam swoje ustawienia. Tu porty są odblokowane. Ares działa. Jedynie instalacja takich bajerów jak GG pozostaje. Dziękuje niuńka, że próbowałaś mi pomóc :oops:
R
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:05

Postprzez dannniel » 02 Maj 2007, 17:35

PostUA:


od niedawna korzystam z aresa i dlaczego podczas odsluchiwania pliku mp3 pobranego z Aresa nie otwiera sie winamp i nie moge zatrzymac mp3 w danym miejscu, czy ten plik bedzie poprawnie dzialal w odtwarzaczu mp3??
dannniel
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 02 Maj 2007, 17:31
Miejscowość: Bieszczady

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez dziubax » 22 Sie 2008, 12:49

PostUA:


przez R w Śro Maj 02, 2007 8:40 am

Zrobiłem to!!

Poradziłem sobie z tym problemem! Po prostu utworzyłem na kompie nowe konto, przetransportowałem tam swoje ustawienia. Tu porty są odblokowane. Ares działa. Jedynie instalacja takich bajerów jak GG pozostaje. Dziękuje niuńka, że próbowałaś mi pomóc R
Forumowicz

R? Czy mógłbyś powiedzieć jak utworzyłeś nowe konto i przetransportowałeś swoje dane? Mam podobny problem z Aresem jak Ty :(
dziubax
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 22 Sie 2008, 12:44

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez maniek1720 » 31 Sie 2012, 17:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


dziubax to nie jest trudne. Musisz wiedzieć które konto jest główne na którym koncie instalowałaś wszystkie programy. Kliknij start-panel sterowania-konta użytkowników- kliknij na konto podporządkowane - i kliknij usun konto- wyskoczy komunikat czy chcesz usunąć konto zgódź się- podejrzewam że wyskoczy komunikat czy programy zainstalowane na tym koncie usunąć czy przenieść na konto główne- następnie kliknij na przenieś- konto powinno zostać usunięte a pliki dokumenty i programy powinny zostać przeniesione na konto główne automatycznie. Tylko uwaga nie wszystkie pliki programów mogą być poprawnie przeniesione i mogą uszkodzić program pozostawiając tylko tkz,,śmieci" których będzie ciężko usunąć więc wybór pozostawiam Tobie.
maniek1720
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 31 Sie 2012, 17:40

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez maniek1720 » 31 Sie 2012, 18:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


dziubax jest jeszcze jedna opcja krótsza i bezpieczniejsza program który Ci nie działa na jednym koncie a na drugim działa od instaluj z obydwu kont i zainstaluj je ponownie ale nie wyrażaj zgody na udzielanie programu innym użytkownikom. Wejdź na drugie konto główne i wykonaj tą samą operację. Po tym powinien program działać na dwóch kontach. Ta metoda jest dobra ale wiadomo wszystko ma swoje wady, np jesli na jednym koncie będzie włączony ten sam program co na drugim nie będzie działać prawidlłowo program na koncie podporządkowanym i oczywiście dwa programy po dwujnie zawalają miejsce na dysku. Dla tego polecam na przyszłość aby uniknąć tych problemów operować tylko na 1 koncie
maniek1720
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 31 Sie 2012, 17:40

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez Pangia » 31 Sie 2012, 20:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.19) Gecko/2010031422 Firefox/3.0.19


Kuźwa, post jest sprzed 4 lat! Dlaczego nikt nie dba o czytanie dat?!
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 782
Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez bajbus » 31 Sie 2012, 21:18

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/7.0.29915/28.2359; U; pl) Presto/2.8.119 Version/11.10


Pangia napisał(a):Kuźwa, post jest sprzed 4 lat! Dlaczego nikt nie dba o czytanie dat?!

To dlatego ze watki nie sa zamykane na kazdym forum watki zakonczone sa zamykane tylko nie tu i to jest tez wina podpinania sie pod takie watki przez innego uzytkownika i przez to powstaje balagan na forum
bajbus
 

Re: ARES 2.0.7 "wyszukiwanie" problem

Postprzez Pangia » 31 Sie 2012, 21:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.19) Gecko/2010031422 Firefox/3.0.19


bajbus napisał(a):To dlatego ze watki nie sa zamykane

NIe ma w sumie co się dziwić - właściwie tylko my, Mati i kominek żyjemy na tym forum
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 782
Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Następna

Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Przemysław