TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ares nie wznawia transferu

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 05 Gru 2011, 12:31

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Witam, używam Aresa od 4lat bylo wszystko ok ale od pewnego czasu niechce mi nic pobrac,jest online wszystko okey,pobiera ,ale jak zamkne aresa i ponownie odpale to w ogle niechce wznowic transferu, juz nie mam sil do tego. Bardzo prosze o pomoc
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez mateo8898 » 05 Gru 2011, 17:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0


Próbowałeś jego reinstalacji ?
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 05 Gru 2011, 20:52

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Witam,tak kombinowalem juz na wszystkie mozliwe sposoby i nic,np,jak sprowadze ta wersje 3041 to mi zaczynna pobierac ale wszystko od gory i nawet niepatrzy ile ma zrodel,a pozniej to juz wogle nie pobiera ,ale jak wpisze nowy utwor to znow pobiera do wylaczenia aplikacji
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 05 Gru 2011, 21:08

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


ARES,Nowy problem,zainstalowalem na innym kompie i caly czas polaczenie,a test zakonczony powodzeniem ,malo tego zamiast ikony ares w dodaj usun programy jest inna ikona ,co z tym zrobic?
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez Palacio » 06 Gru 2011, 17:14

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52


sssd napisał(a):ARES,Nowy problem,zainstalowalem na innym kompie i caly czas polaczenie,a test zakonczony powodzeniem ,malo tego zamiast ikony ares w dodaj usun programy jest inna ikona ,co z tym zrobic?


Spróbuj zmienić port na inny. W ten sposób możliwe jest wejście w tryb online. Zrób zdjęcie tej ikony i zamieść tutaj.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 07 Gru 2011, 16:21

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Witam.Z tymi portami to nic z tego,wpisywalem rozne i nic caly czas laczenie.Co do tej ikony-to w komputerze tam gdzie sie instaluje ARES powinna byc ikona logo ARESA czyli :A: a u mnie jest ikona ta co jest czat na niej.I mysle ze tu mam problem ze niechce mnie polaczyc.Jak sprawdzam polaczenie w ARESIE to mi wychodzi pozytywnie,czat chodzi i internet tez .Jak ta ikone zmienic?na ta co wlasciwie powinna byc,juzgo odinstalowalem ,wyczyszczalem CCLEANER wgrywam na nowo a tu ten sam problem.J mam na dwoch komputerach ARESA i na jednym wlasnie niewznawia transferu (a ikona jest wlasciw)jest w online a nadrugim niechce mnie laczyc i mysle ze to przez to ale niewiem dlaczego jest inna ta ikona.Pozdrawiam wszystkich .
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez Palacio » 07 Gru 2011, 19:45

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60


Sprawdź wyjątki w zaporze systemowej, bądź w tej, jaką masz zainstalowaną zamiennie.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 07 Gru 2011, 20:25

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Zamiennie ?niekumam,jesli chodzi o wyjatki to w zaporze ares jest ustawiony, a jak nawet niechcial ruszyc to calkiek zapore wylaczylem,ale nadal niechce ruszyc.Jak ta ikone zmienic w dodaj ,usun programy????
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez Palacio » 08 Gru 2011, 15:49

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60


Piszesz o jakiejś ikonie, która nie wnosi nic do tematu i nie jest przyczyną twojego problemu. Proszę po raz drugi o screen z tą ikoną.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 10 Gru 2011, 19:18

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Wiesz,niewiem jak sie dodaje ten caly screen czy cos tam,chodzi mi o to ze ares przez 4lata chodzil wzorowo a raptem przestal,jesli nie masz wyobrazni i niewiesz jak wyglada ikona ktora u mnie sie pojawia raptem po dodaniu programu,to triudno,malo tego teraz wyszlo tak(minawszy ikone)teraz to juz nic mi niedziala ani ares ani wogle zaden program p2p.
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez Palacio » 10 Gru 2011, 19:34

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60


Jeśli byłbyś choć trochę bystrzejszy, to zorientowałbyś się, szukając odpowiedniego pliku, że przeważnie lista wyników sortowana jest według liczby użytkowników, aktualnie mogących wysyłać dany plik. Jeśli nikt go nie wysyła, to i nikt go nie pobierze. Przecież to jest P2P, a nie P2M czy Client-Server. Pisząc screen myślałem o zrobieniu zrzutu ekranu. Wystarczy nacisnąć na klawiaturze przycisk Print Screen (Prt Scr SysRq), otworzyć Painta i wybrać kombinację Ctrl+V, po czym zapisać zdjęcie (najlepiej w formacie .PNG) i dodać jako załącznik.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 10 Gru 2011, 22:03

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)


Az tak bystry to moze niejstem,ale wiem jak dziala ares i wiem jak dziala p2p,jesli duzo gwiazdek jest przy danym pliku to wieksza szansa sciagniecia danego pliku,szukalem tu pomocy,porady a nie filozofji,co do ikony-niekombinowalem z tym ,ale jesli ktos ,komus zalezy by innemu pomoc to sam sie domysli o jaka ikone mi chodzi,dla mnie to bardzo wazne bo niewiemn dlaczego tak sie u mnie dzieje a u innych jest normalna ikona ARESA czyli A.
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 27 Gru 2011, 20:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


Witam.Bardzo prosze Was o pomoc ,co zrobic by ARES po wznowieniu znowu zaczol pobierac.????bardzo mi na tym zalezy POZDRAWIAM
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez kominekl » 27 Gru 2011, 20:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


sssd napisał(a):Witam.Bardzo prosze Was o pomoc ,co zrobic by ARES po wznowieniu znowu zaczol pobierac.????bardzo mi na tym zalezy POZDRAWIAM


A próbowałeś powyższych rad?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Ares nie wznawia transferu

Postprzez sssd » 27 Gru 2011, 21:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


tak,kombinowalem juz wszystkiego,zmiany portow,starszych wersji i nic ztego.Ares rusza z kopyta po zainstalowaniu wersji (starszej,lub nowszej)a pozniej znow to samo.Po wylaczeniu go,lub komputera wszystko stoji w miejscu.Zapore mam wylaczona,niewiem co jeszcze moge zrobic.On pieknie chodzi tylko do momentu wylaczenia komputera lub zamkniecia aplikacji -ARES po ponownym uruchomieniu wszystko stoji nawet tydzien,co z tym zrobic .Prosze o pomoc.Przy takich ukladach nic nigdy nie sciagne.Wezcie mi cos podpowiedzcie,bo dla mnie to czarna magia.
sssd
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Gru 2011, 12:12


Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]