TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Arkanoid Activation 1.0

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Postprzez czajek » 05 Wrz 2006, 19:29

PostUA:


Są kody do tego?

Na nieśmiertelność i bronie :D :D :D
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 575
Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez Mirahz » 13 Wrz 2006, 10:31

PostUA:


Wersja 1.0.5

Zostal usuniety blad w kodzie skutkujacy rozna predkoscia gry na tym samym poziomie. Problem spowodowany byl przez timer (sterowany systemem operacyjnym), ktory to wyzwalal funkcje obslugujaca ruch pilki. To wyzwalanie nie zawsze odbywalo sie zgodnie z wyznaczonym czasem. Dlatego takie rozwiazanie zostalo zastapione przez funkcje nalezaca do klasy wielowatkowej. Jednoczesnie zmianie ulegla liczba poziomow predkosci - od 0 do 6. Poziom domyslny to 2. Gra na innych poziomach wiaze sie ze zmiana liczby otrzymywanych punktow o 25% na "+" w przypadku podwyzszania poziomu i na "-" gdy gracz zmniejsza poziom.

Arkanoid Activation
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator
 
Posty: 1802
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez Mirahz » 13 Wrz 2006, 15:06

PostUA:


Wersja 1.0.6

Wprowadzone zostaly zmiany w kodzie, tak aby uniknac ewentulanych bledow podczas dzialania gry. W poprzedniej wersji nie wszystkie zmienne globalne z ktorych korzystaly watki byly zabezpieczone, co moglo doprowadzic do proby jednoczesnego dostepu, a taka sytuacja w skrajnym przypadku prowadzic mogła do niestabilnej pracy aplikacji.

Arkanoid Activation
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator
 
Posty: 1802
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez Mirahz » 14 Wrz 2006, 16:54

PostUA:


Wersja 1.0.7

Zostala poprawiona obsluga menu gry. W nowej wersji po zakonczeniu gry dziala zarowno przycisk START jak i RESTART. Obrazek reprezentujacy bonus KLON zostal zamieniony na przezroczysty.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator
 
Posty: 1802
Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Arkanoid

Postprzez Snoopy1 » 04 Gru 2006, 21:01

PostUA:


Fajna gierka.Przyjemna do grania.Przypomniało mi sie jak w wakacje grałem w BreakQuesta.Polecam i tą i tamtą gre :wink: .
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Snoopy1
Postujący
Postujący
 
Posty: 369
Dołączenie: 19 Lis 2006, 20:15
Miejscowość: Świdnik

Postprzez hoddog » 22 Sie 2007, 17:39

PostUA:


GRQ JEST EKSTRA TYLKO ŻE JAK SIE SKÓWAM W DALEKIM MOMĘCIRE GRY TO MNIE SZLAK JASNY TRAFIA :wink:

EDIT

ZAPOMNIAŁEM DODAC ŻE JEST TO NAJLEPSZ GRA Z TEJ SERI W JAK KIEDY KOLWIEK GRAŁEM
Pomogłem ? Kliknij na + ( obok "cytuj")
Awatar użytkownika
hoddog
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 43
Dołączenie: 18 Cze 2007, 19:44
Miejscowość: Z Domu

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez Piskorz » 21 Sie 2008, 16:37

PostUA:


witam, pobrałem tą grę ale od 8 poziomu wyskakuje mi błąd, czasami trochę później.


Image
I'll be the greatest fan of your life
Windows Xp Home Edition + Service Pack 3
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 1.66GHz
Dysk fizyczny: TOSHIBA MK1646GSX (149 GB, IDE)
Stacja Dysków: MATSHITA DVD-RAM UJ870PC
Karta wideo: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (128 MB)
Karta sieci bezprzewodowej: Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG Network Connection
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez Adrian » 28 Sie 2008, 23:49

PostUA:


Błąd wskazuje na probe jednoczesnego dostępu do pamięci (np. przez 2 piłki jednocześnie), trzeba będzie przejrzeć kod i sprawdzić czy któraś z sekcji krytycznych (czyli takich z których korzysta kilka wątków) nie działa prawidłowo, lub czy nie trzeba dodać gdzieś kolejnej. Problem jest taki, ze ja takiego błędu nie miałem nigdy na swoim pc - a nieraz gram - wiec być może związane jest to z architektura procesora (co by tym bardziej wskazywało na problem z synchronizacją wątków)
Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 48
Dołączenie: 13 Maj 2004, 19:04

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez Piskorz » 03 Wrz 2008, 10:40

PostUA:


nierozumiem nic ztego co napisałeś, bo się kompletnie na tym nie znam.
I'll be the greatest fan of your life
Windows Xp Home Edition + Service Pack 3
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 1.66GHz
Dysk fizyczny: TOSHIBA MK1646GSX (149 GB, IDE)
Stacja Dysków: MATSHITA DVD-RAM UJ870PC
Karta wideo: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (128 MB)
Karta sieci bezprzewodowej: Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG Network Connection
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez fugas761 » 11 Wrz 2008, 14:31

PostUA:


fajna fierka :)
Awatar użytkownika
fugas761
Postujący
Postujący
 
Posty: 237
Dołączenie: 19 Paź 2006, 21:54

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez destyny » 11 Wrz 2008, 20:58

PostUA:


Piskorz napisał(a):nierozumiem nic ztego co napisałeś, bo się kompletnie na tym nie znam.



Napisał że najprawdopodobniej gra ma błąd w kodzie, muszą przejrzeć kody gry i może go znajdą. Jak im się nie uda to co na niektórych komputerach może występować błąd.


fugas761, twój nic nie wnoszący post powinien zostać usunięty, a Ty sam powinieneś dostać ostrzeżenie....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
Awatar użytkownika
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 1807
Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez siki 17 » 04 Lut 2009, 09:44

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Przeszłem tą gre, jest bardzo fajna. Na jaki adres wysłać obrazek??
siki 17
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączenie: 29 Gru 2008, 14:44

Re:

Postprzez Piskorz » 04 Lut 2009, 13:59

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Mirahz napisał(a):Po konkursie ;) czajek wyslal screena jako pierwszy :)

już po konkursie

Przeszłem tą gre, jest bardzo fajna. Na jaki adres wysłać obrazek??

musisz przeglądać wcześniejsze strony w tematach



witam, pobrałem tą grę ale od 8 poziomu wyskakuje mi błąd, czasami trochę później.

przez ten błąd straciłem szansę na zwycięstwo w konkursie, max do 10 poziomu doszłem, dalej nie działała ta gra
I'll be the greatest fan of your life
Windows Xp Home Edition + Service Pack 3
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 1.66GHz
Dysk fizyczny: TOSHIBA MK1646GSX (149 GB, IDE)
Stacja Dysków: MATSHITA DVD-RAM UJ870PC
Karta wideo: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (128 MB)
Karta sieci bezprzewodowej: Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG Network Connection
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący
 
Posty: 340
Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez szog » 06 Lut 2009, 17:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


Można wiedzieć, w jakim programie została zbudowana gra? :)
Awatar użytkownika
szog
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączenie: 02 Lut 2009, 15:06

Re: Arkanoid Activation 1.0

Postprzez _Whyyte_ » 02 Mar 2009, 14:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


Nie ma :D A co do gry to robicie lepsze wersje oryginalek ;)
PISZE POPRAWNIE PO POLSKU
Awatar użytkownika
_Whyyte_
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 01 Mar 2009, 12:31
Miejscowość: Częstoch0wa

PoprzedniaNastępna

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: bordek, Google [Bot]