TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

ASMAX ADSL ROUTRR AR 804 u

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

ASMAX ADSL ROUTRR AR 804 u

Postprzez ryszard5510 » 09 Sty 2007, 22:58

PostUA:

Mam problem z konfiguracja routera po awarii na centrali telefonicznej.Awaria została naprawiona Zostałem podłączony po nowej rejestracji przez Neo1 na modem USB Speed Touch 330.Gdy wpisuję stronę http://10.0.0.2 to jest próba połączenia,ale nie przechodzi dalej.Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę.
Pozdrawiam i dziękuje.
Ryszard
Ryszard
ryszard5510
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Sty 2007, 16:40
Miejscowość: Swarzędz

Postprzez wonski » 10 Sty 2007, 16:08

PostUA:

Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez JarekMk » 10 Sty 2007, 21:01

PostUA:

wonski napisał(a):Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.

Ale co Ty mówisz... Co to kogo obchodzi ? No powiedz żalisz się?

Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową
Awatar użytkownika
JarekMk
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Lis 2006, 11:27
Miejscowość: Malbork

Postprzez destyny » 10 Sty 2007, 21:20

PostUA:

JarekMk napisał(a):
wonski napisał(a):Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.

Ale co Ty mówisz... Co to kogo obchodzi ? No powiedz żalisz się?

Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

Kolega się nie żali tylko wyraża swoje zdanie.

P.S. Ja mam modem motroli i restart przyciskiem nigdy nic nie daje , najlepiej będzie jak wyłączysz go na kilka minut z prądu ;). Wtedy na bank na nowo zaloguje się do sieci :) .
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez niunka » 10 Sty 2007, 21:55

PostUA:

wonski napisał(a): jestem człowiekiem kulturalnym

wonski napisał(a):Nie pyskuj szczeniaku.

wonski napisał(a):Twoje wiejskie uwagi

No to twoja kultura jest naprawde na bardzo wysokim poziomie.

ryszard5510 napisał(a):ASMAX ADSL ROUTRR AR 804 u

Mam problem z konfiguracja routera

JarekMk napisał(a):Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

destyny napisał(a):Bla bla bla Ty masz router on ma modem to 2 różne rzeczy

A z czym ryszard5510 ma problem z modemem czy z routerem.

destyny napisał(a):a po 2 kolega się nie żali tylko wyraża swoje zdanie.

wonski sie nie zalil,udzielal sie nie na temt,jakby o to pytal autor tematu i to go interesowalo.

destyny napisał(a):P.S. Ja mam modem motroli i restart przyciskiem nigdy nic nie daje

Niektore routery mozna tylko zrestartowac koncowka zasilacza inaczej sie nie da , albo przez dlugie przytrzymanie przycisku restart,na wlaczonym routerze.

destyny napisał(a):najlepiej będzie jak wyłączysz go na kilka minut z prądu ;). Wtedy na bank na nowo zaloguje się do sieci :) .

A skad ta pewnosc ? Sprobuj tak zrobic na routerze Zycel.
Pozatym

Skonczcie sie klucic i jakies domysly i opinie wyrazac,jezeli to i tak nic nie wnosi do tematu,zacznijcie najpierw posty czytac.

JarekMk napisał(a):Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

Jezeli ma takiego samego to chyba wie jak zrestartowac i ustawic.
Ostatnio edytowany przez niunka, 10 Sty 2007, 21:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez destyny » 10 Sty 2007, 21:58

PostUA:

Przepraszam zachowałem się jak gówniarz , nie doczytałem do końca a raczej początku sobie nie przypomniałem i zapamiętałem słowo modem :) .
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez JarekMk » 10 Sty 2007, 23:56

PostUA:

801 a 804 różni się obudową i firmware, chipset jest ten sam...
Awatar użytkownika
JarekMk
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Lis 2006, 11:27
Miejscowość: Malbork

Postprzez dragonis » 26 Cze 2007, 16:44

PostUA:

Też mam ten router (804u) i od paru dni mam z nim następujący problem. Instaluje sie wszystko fajnie, ale nie moge sie połączyć z 10.0.0.2 zeby go skonfigurowac. Dodoatkowo co mnie bardzo dziwi swieci sie ze podlaczone sa przewody do gniazd Lan 1x i 2x , a tak nie jest. Cos sie zrypalo w środku czy jak?
Prosze o w miare szybka odpowiedz bo dlugo nie wytrzymam na tym "czymś (SpeedTouch 330)"od Neostrady!!!
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lut 2006, 20:10

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]