Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

ASMAX ADSL ROUTRR AR 804 u

09 Sty 2007, 22:58

Mam problem z konfiguracja routera po awarii na centrali telefonicznej.Awaria została naprawiona Zostałem podłączony po nowej rejestracji przez Neo1 na modem USB Speed Touch 330.Gdy wpisuję stronę http://10.0.0.2 to jest próba połączenia,ale nie przechodzi dalej.Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę.
Pozdrawiam i dziękuje.
Ryszard

10 Sty 2007, 16:08

Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.

10 Sty 2007, 21:01

wonski napisał(a):Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.

Ale co Ty mówisz... Co to kogo obchodzi ? No powiedz żalisz się?

Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

10 Sty 2007, 21:20

JarekMk napisał(a):
wonski napisał(a):Miałem kiedys ten beznadziejny router i go oddałem, bo nie chcial się skonfigurować.

Ale co Ty mówisz... Co to kogo obchodzi ? No powiedz żalisz się?

Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

Kolega się nie żali tylko wyraża swoje zdanie.

P.S. Ja mam modem motroli i restart przyciskiem nigdy nic nie daje , najlepiej będzie jak wyłączysz go na kilka minut z prądu ;). Wtedy na bank na nowo zaloguje się do sieci :) .

10 Sty 2007, 21:55

wonski napisał(a): jestem człowiekiem kulturalnym

wonski napisał(a):Nie pyskuj szczeniaku.

wonski napisał(a):Twoje wiejskie uwagi

No to twoja kultura jest naprawde na bardzo wysokim poziomie.

ryszard5510 napisał(a):ASMAX ADSL ROUTRR AR 804 u

Mam problem z konfiguracja routera

JarekMk napisał(a):Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

destyny napisał(a):Bla bla bla Ty masz router on ma modem to 2 różne rzeczy

A z czym ryszard5510 ma problem z modemem czy z routerem.

destyny napisał(a):a po 2 kolega się nie żali tylko wyraża swoje zdanie.

wonski sie nie zalil,udzielal sie nie na temt,jakby o to pytal autor tematu i to go interesowalo.

destyny napisał(a):P.S. Ja mam modem motroli i restart przyciskiem nigdy nic nie daje

Niektore routery mozna tylko zrestartowac koncowka zasilacza inaczej sie nie da , albo przez dlugie przytrzymanie przycisku restart,na wlaczonym routerze.

destyny napisał(a):najlepiej będzie jak wyłączysz go na kilka minut z prądu ;). Wtedy na bank na nowo zaloguje się do sieci :) .

A skad ta pewnosc ? Sprobuj tak zrobic na routerze Zycel.
Pozatym

Skonczcie sie klucic i jakies domysly i opinie wyrazac,jezeli to i tak nic nie wnosi do tematu,zacznijcie najpierw posty czytac.

JarekMk napisał(a):Ja mam router wersje 801u powiedz czego nie wiesz to pomogę, zresetuj router przyciskiem i podłącz pod kartę sieciową

Jezeli ma takiego samego to chyba wie jak zrestartowac i ustawic.
Ostatnio edytowany przez niunka, 10 Sty 2007, 21:58, edytowano w sumie 1 raz

10 Sty 2007, 21:58

Przepraszam zachowałem się jak gówniarz , nie doczytałem do końca a raczej początku sobie nie przypomniałem i zapamiętałem słowo modem :) .

10 Sty 2007, 23:56

801 a 804 różni się obudową i firmware, chipset jest ten sam...

26 Cze 2007, 16:44

Też mam ten router (804u) i od paru dni mam z nim następujący problem. Instaluje sie wszystko fajnie, ale nie moge sie połączyć z 10.0.0.2 zeby go skonfigurowac. Dodoatkowo co mnie bardzo dziwi swieci sie ze podlaczone sa przewody do gniazd Lan 1x i 2x , a tak nie jest. Cos sie zrypalo w środku czy jak?
Prosze o w miare szybka odpowiedz bo dlugo nie wytrzymam na tym "czymś (SpeedTouch 330)"od Neostrady!!!
Wyślij odpowiedź