TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Asus F5rseries - wysokie temperatury, głośna praca

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Asus F5rseries - wysokie temperatury, głośna praca

Postprzez loqinrock » 30 Cze 2009, 22:13

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Witam, jakiś rok temu z zapałem czekałem na pierwszego swojego lapa. Padło na Asus F5Rseries, 1.7 Cel duo, 2gb ram, ati radeon 1100 xpress...
No i zaczęły się problemy:
- komputer bardzo głośno chodzi jak na laptopa
- strasznie się grzeje leżac nawet na stole (wentylator działa na max obrotach już od początku uruchomienia)
- no i co najważniejsze Asus Screenserver nie da się ustawić (nie można go wyłączyć tylko zmienić min w wygaszaczu) próbowałem format (recovery) ale nie pomaga:/
- do tego jakiś "cymbał" dał mi Windows XPP oparty na Fat32:/ sama defragmentacja trwa po 3-4 godz...

Co poradzicie? Komupter jak dla mnie nie kosztował mało a zawiodłem się...Czy to są powody dla których mogę reklamowac sprzęt? Czy może są jakieś sposoby na poprawienie jego działania.

Pozdrawiam
ASUS F5Rseries 1,7duo,2Gb,120Gb,ATi Radeon Xpress
Awatar użytkownika
loqinrock
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Mar 2008, 21:11
Miejscowość: Toruń/Gdańsk

Re: Asus F5rseries - wysokie temperatury, głośna praca

Postprzez Bozz » 30 Cze 2009, 23:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10

Kiedy zaczęły się te problemy? Kup sprężone powietrze, odkręć ze spodu co się da i przeczyść go. Możesz także kupić podstawkę chłodzącą, znacznie powinna obniżyć temperatury podzespołów (najlepiej z aluminium). Co do partycji FAT32 wykonaj konwersję z konsoli albo jakimś programem.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: Asus F5rseries - wysokie temperatury, głośna praca

Postprzez loqinrock » 02 Lip 2009, 00:54

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

problemu niestety od początku:/
co do konwersacji to jest programik na kompie ale i tak nie chce konwersować partycji windowsa (wyskakuje komunikat) a niestety recovery uniemozliwia mi podzelenie dyku tak jakbym chciał wiec mam wybór albo 1 partycja fat32 albo 2 po 60 giga z tego jedna fat a druga ntfs...
wczoraj odinstalowalem wszelkie oprogramowanie Asusa (zarzadzanie energia/wyglad/program do 'pokazywania' internetu) jednakże nie spowodowało to cichszej pracy komputera - zachowuje sie jakby cały czas działał na max swoich możliwości...

a co z asus screen server (ani nie działa uninstal) ani nie da się z dodaj/usun programy tego wywalić (w ogóle nie kumam po co ten program powstał - wygaszacz pokazujacy widok kamery, no ale nie ważne... :? )
ASUS F5Rseries 1,7duo,2Gb,120Gb,ATi Radeon Xpress
Awatar użytkownika
loqinrock
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Mar 2008, 21:11
Miejscowość: Toruń/Gdańsk

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]