26 Maj 2006, 11:06
Mac napisał(a):.....Zapewne tak bo to mniejsze zyski. Więc nie rzucaj się bo i tak nie ci to nie da.
Oszustwa to jest największe zło które niszczy gospodarke.
26 Maj 2006, 16:41
Chief napisał(a):Oszustwa co ty mowisz czlowieku.
a wyzysk klas robotniczych, komunizm.
A oszustwo nie jest wtedy jesli czlowiek pracuje po 10 godzin 6 dni w tygodniu i zarabia 800.
bo dla mnie jest.
Chief napisał(a):Jak ma ktos kupic program jesli go na to niestac jesli caly dochód w rodzinie to 1000 zlotych a program czy gra kosztuje 100.
Chief napisał(a):powiedz mi jakim cudem.
Gospodarka jest dobita wiec nie mozna jej niszczyc.
Pozdrawiam
26 Maj 2006, 17:41
26 Maj 2006, 19:51
Chief napisał(a):1 AGH,Politechnika Wrocławska nie sa az tak dobrymi uczelniami zwłaszcza ta we wrocławiu.
Zapomiales zdajec sie o jagielonce czy tez o kilu szkolach w stolicy.
Chief napisał(a):2 Najpierw zeby zaczac studiowac trzeba miec na start, (wczesniej) jeszcze trzeba było na egzaminy.
Zeby rozpoczac studia trzeba miec sporo hajsu. Mieszkanie wyzywienie, podreczniki, zeszyty, opłaty wszelkiego typu i mowie tu tylko o elementarnych sprawach.
Pieniadze z uniwerku wpływaj nie wczesniej niz w grudniu, a prace tez na poczatku nie znajdzie.
a skad wezmie jak jedyna praca jak wykonuje jest w domu w polu, albo zajmowanie sie domem czy rodzina. na nic wiecej nie starcza mu czasu ani sił.
Chief napisał(a):3 Niewiem czy wiesz ale kiedys ustrój przeszkadzał w kończeniu studiów. czesto studenci byli relegowani z ucdzelni i tego typu historie. zreszta system nie potzrebował wykształconych ludzi. Jak człowiek mial mature to było max co mu było potrzebne, a teraz wszystko wychodzi.
Chief napisał(a):4 Cena gier powinna byc dopasowana do gospodarki czy pkb a nie do tego jak jest u sasiadów.
Chief napisał(a):5 no to teraz sie dowiedzialem rewelacji ze trzeba zapłacic podatek zus i tego podobne składki dla poszczególnych urzedów zaskoczyłes mnie. udało ci sie
Chief napisał(a):6 a ciekawe jacy oszusci niszcza gospodarke, gospodarka kieruje rzad a nie niewiadomo kto. wiec mozna chyba tylko ich oskarzac o nieudolnosc.
Chief napisał(a):7 a te wszystkie gry, programy orginalne kupiłes za swoje ciezko zarobione pieniadze?? czy rodzice ci dali??
Chief napisał(a):8 jak mozna wiedziec ile masz lat??
26 Maj 2006, 20:16
26 Maj 2006, 20:25
Chief napisał(a):do wrocławia odemnie jest kupe drogi.
Co sie tyczy matury to kiedys były egzaminy i tak powinno zostac.
Dziwne w olsztynie koszt utrzymania miesieczny wacha sie od 600 - 700 złotych,nie wilczajac podreczników czy ksera, a w krakowie tylko 600.
a podejrzewam ze ceny chociazby wynajmu mieszkan sa znacznie wieksze.
Zreszta jak wspominałem stypa przychodzi dopier na poczatku grudnia a przez 2,5 miesiaca za co zyc ??
w bibliotece nigdy za duzo ksiazek,
Chief napisał(a):jak trzeba było chciec jesli cie za komuny relegowano z jakiejs uczelni juz na rzadna inna sie nie dostaniesz masz to jak w banku. wiec nie mów ze jak sie chciało to sie kończyło.
a powody były bardzo błache chocizby opuszczenie zajec w-f. Kazdy powód był dobry.
Chief napisał(a):
z cena gier sie z toba zgodze.
i cały hajs przepuszczasz na gry i programy bo to troche kosztuje.
Chief napisał(a):
z ostatniego zdania mam to brac do siebie bo do konca nie wiem ??
pozdrawiam
26 Maj 2006, 20:29
Chief napisał(a):to bedzie dluga riposta.
1 AGH,Politechnika Wrocławska nie sa az tak dobrymi uczelniami zwłaszcza ta we wrocławiu.
Zapomiales zdajec sie o jagielonce czy tez o kilu szkolach w stolicy.
2 Najpierw zeby zaczac studiowac trzeba miec na start, (wczesniej) jeszcze trzeba było na egzaminy.
Zeby rozpoczac studia trzeba miec sporo hajsu. Mieszkanie wyzywienie, podreczniki, zeszyty, opłaty wszelkiego typu i mowie tu tylko o elementarnych sprawach.
Pieniadze z uniwerku wpływaj nie wczesniej niz w grudniu, a prace tez na poczatku nie znajdzie.
a skad wezmie jak jedyna praca jak wykonuje jest w domu w polu, albo zajmowanie sie domem czy rodzina. na nic wiecej nie starcza mu czasu ani sił.
3 Niewiem czy wiesz ale kiedys ustrój przeszkadzał w kończeniu studiów. czesto studenci byli relegowani z ucdzelni i tego typu historie. zreszta system nie potzrebował wykształconych ludzi. Jak człowiek mial mature to było max co mu było potrzebne, a teraz wszystko wychodzi.
4 Cena gier powinna byc dopasowana do gospodarki czy pkb a nie do tego jak jest u sasiadów.
5 no to teraz sie dowiedzialem rewelacji ze trzeba zapłacic podatek zus i tego podobne składki dla poszczególnych urzedów zaskoczyłes mnie. udało ci sie
6 a ciekawe jacy oszusci niszcza gospodarke, gospodarka kieruje rzad a nie niewiadomo kto. wiec mozna chyba tylko ich oskarzac o nieudolnosc.
7 a te wszystkie gry, programy orginalne kupiłes za swoje ciezko zarobione pieniadze?? czy rodzice ci dali??
8 jak mozna wiedziec ile masz lat??
Pozdrawiam
26 Maj 2006, 20:39
26 Maj 2006, 20:49
26 Maj 2006, 20:51
Chief napisał(a):No mi chodzilo o same pieniadze na wyjazd i na pierwszy miesiac zawsze sie płaci na poczatku za stancje czy akademik, pozatym ubezpieczenie, legitymacja biblioteka, a niektórych nie stac nawet na te 400 czy 600 złotych.
Chief napisał(a):Zreszta człowiek obrotny poradzi sobie ale nie wszyscy sa tacy.
no wiesz kazdy rozumny człowiek walczył by z systemem zwłaszcza student. Albo byłes przeciw albo sie podporzadkowałes.
Chief napisał(a):Niewazne ile masz lat wazne co ze soba reprezentujesz.
26 Maj 2006, 21:25
Chief napisał(a):2 a jesli na mnie liczy rodzina i musze isc do pracy a nie pieniadze przeznaczyc na studia tylko na rodzine. zreszta powiedz ile wynosi stypendium naukowe? i jak to zrobic zeby polaczyc prace i jeszcze wysokie wyniki w nauce? juest to bardzo ciezkie, ale to bardzo .
5 o podatkach jesli masz taka rozlegla wiedze to moze nas oswiecisz jestem ciekawy
pozdrawiam
26 Maj 2006, 21:41
Chief napisał(a):
1 w rankingu uwzgledniałem wszystkie uczelnie wyzsze zarówno akademie, politechniki czy wyzsze szkoły. wiec mi nic nie mów o rozumieniu tematu.
2 a jesli na mnie liczy rodzina i musze isc do pracy a nie pieniadze przeznaczyc na studia tylko na rodzine. zreszta powiedz ile wynosi stypendium naukowe? i jak to zrobic zeby polaczyc prace i jeszcze wysokie wyniki w nauce? juest to bardzo ciezkie, ale to bardzo .
3 co nie ma znaczenia jaki ustroj panuje i za co wylatuje sie ze studiów ??
bo jesli tak to chyba woogole niewiesz o czym mowisz.
5 o podatkach jesli masz taka rozlegla wiedze to moze nas oswiecisz jestem ciekawy
pozdrawiam
26 Maj 2006, 22:03
Mac napisał(a):2. Kto kazał się żenic/wychodzić za mąz w wieku 18-20lat. Rodzice sobie poradzą. Jak pracujesz to stype naukowa niekoniecznie ale socjalna jak najbardziej jeśli dochód jest poniżej 400 ileś złotych. W ogóle jak w lo byłeś bardzo dobry to dostaniesz stype od fundacji. A na początek moze dac ci proboszcz czy kredyt studencki weźmiesz(to 2gie na całe studia) i spłacisz jak znajdziesz prace a jak się będzies uczył to ci połowe albo i więcej umorzą.
5.Podatki to jest pieroństwo. Wysokie. Dziurawe i kontrole czepiające się najmniejszych firm.
26 Maj 2006, 22:47
Chief napisał(a):Z kredytem to trzeba sie naczekac a naczekac. Wiec raczej szybciej przyjdzie stypa niz bank sie przypomi.
Umazanie to ładnie wyglada ale na pismie.
co sie zas tyczy zapytania mirazha o ranking!
to kiedys nie raz nie dwa przegladałme rankingi szkół wyzszych zawsze jagielonka była pierwsza a potem któras ze szkól warszawskich.
Zreszta nie mozna kilku wiekowej histori porównywac z młoda szkoła wrocławska czy inna krakowska.
Zreszta rankingi mowia to samo.
pozdrawiam
26 Maj 2006, 22:55